Păreri când devine USTUROIUL TOXIC și are efecte adverse și contraindicații și nu beneficii

Când devine usturoiul toxic, cât usturoi trebuie consumat zilnic ca sa nu aibă efecte secundare, cura cu usturoi păreri când este interzisa și ce contraindicații are etc.

Medicii sunt de părere că în anumite afecțiuni, USTUROIUL trebuie evitat, pentru că acesta poate deveni extrem de dăunător, toxic și în loc de beneficii poate avea efecte adverse asupra stării de sănătate.

♦ Usturoiul provoacă subțierea sângelui. 

Deci, persoanele care urmează să suporte intervenții chirurgicale sau dentare, femeile însărcinate şi cei cu tulburări de coagulare să evite să consume cantități mari de usturoi şi în mod regulat.

Usturoiul are capacitatea de a încetini procesul de coagulare a sângelui, și astfel, administrarea simultană a unui tratament pe bază de usturoi și a unuia cu medicamente anticoagulante, poate duce la apariția vânătăilor și a hemoragiilor.
usturoi contrainidcatii cand devine toxic si are efecte adverse

Cei care utilizează anticoagulanți, aspirină nu ar trebui să consume usturoi decât după ce primesc avizul medicului privind cantitatea acestuia.

♦ Tensiune scăzută. Usturoiul trebuie consumat în cantități reduse deoarece poate scădea și mai mult tensiune, ducând la o stare generală de slăbiciune.

Usturoiul poate fi toxic pentru ficat. Un studiu scos la lumină faptul că, atunci când e consumat în cantități mari, poate să-ți compromită ficatul din cauza conținutului ridicat de alicină.

♦ Consumul unor cantități mari de usturoi poate irita mucoasa stomacului şi poate declanşa arsuri stomacale, dureri abdominale, flatulenţă, diaree sau constipație. Fiţi precauți dacă aveţi un stomac sensibil.

♦ Studiile clinice arată că  usturoiul poate interacționa cu efectul anticoncepționalelor și se recomandă consumul cât mai redus de usturoi în timpul administrării contraceptivelor. 

De asemenea, reduce eficacitatea anumitor medicamente antivirale utilizate pentru tratamentul HIV. Femeile care alăptează au constatat că usturoiul oferă laptelui matern o aromă pe care copilul o poate respinge.

♦ Dacă se aplică direct pe piele, usturoiul poate provoca iritaţii şi arsuri, mai ales în cazul copiilor mici. 

Consumul excesiv de usturoi poate să provoace iritații ale pielii, eczeme pe mâini. Se mai poate să dea și reacții alergice ușoare, dar numai dacă se depășesc cantitățile admise.

Nu consuma usturoi dacă eşti alergic la ceapă, praz, arpagic. De asemenea, dacă zambilele şi lalelele îţi provoacă alergii, nu consuma usturoi! 

Persoanele alergice pot manifesta reacţii diverse fie că inhalează, consumă sau aplică usturoi pe piele.