TOP cărți dezvoltare personală. Cele mai bune CĂRȚI de dezvoltare personală pentru femei și bărbați.

Sumar articol: top cărți dezvoltare personală, recenzii cărți dezvoltare personală, cele mai bune cărți dezvoltare personala adolescenți, cărți de dezvoltare personala pentru femei.

1. Arta subtila a nepăsării - Mark Manson

Aceasta carte de dezvoltare personală te lovește ca o foarte necesara palma peste fata data de cel mai bun prieten: amuzanta, vulgara si extrem de provocatoare. Citiți doar dacă sunteți dispuși să renunțați la toate scuzele și să aveți un rol activ în a trai o viata mai buna

Susținându-și afirmațiile cu cercetări academice si anecdote bine plasate, autorul argumentează ca pentru a avea o viata mai buna trebuie să știm nu cum sa transformam lămâile in limonada, ci cum sa le toleram mai bine.

Mark Manson ne sfătuiește sa ne cunoaștem limitele si sa le acceptam. Aceasta este adevărata sursa a puterii.
Top cele mai bune carti dezvoltare personala 2020

După ce ne-am acceptat temerile, greșelile si incertitudinile, după ce încetam sa evitam adevărurile dureroase si începem sa le înfruntam, putem găsi curajul și încrederea pe care le cautam cu disperare.

2. Cele 15 legi supreme ale dezvoltării personale - John C. Maxwell

Gratie lui John Maxwell, avem acum la dispoziție un manual de instrucțiuni cu ajutorul căruia sa ajungem la un nou nivel de dezvoltare.

Aplică in practica aceste legi și te vei dezvolta la nivel personal asa cum nici măcar nu ti-ai fi imaginat.

O lucrare obligatoriu de citit pentru orice persoană care are responsabilitatea de a-i ajuta pe ceilalți să se dezvolte.

3. Secretele succesului. Cum sa va faceți prieteni si sa deveniți influent - Dale Carnegie

Sfaturile lui Dale Carnegie va arata cum sa deveniți un interlocutor agreabil, de ce e bine sa faceți complimente dezinteresate, când e cazul sa va retrageți dintr-o dispută, ce anume trezește dorința de cooperare a partenerilor, cum sa faceți o buna impresie de la prima întâlnire, cât de important e zâmbetul, prin ce strategii va puteți autopromova in ochii celorlalți, în ce fel puteți adresa critici fără sa provocați resentimente, de ce e recomandat sa va admiteți propriile greșeli înainte de a le face reproșuri altora, cât de adevarat e proverbul care spune ca „vorba dulce mult aduce“, cum sa răspundeți la plângerile altora, unde se termina sinceritatea si începe brutalitatea, de ce nu funcționează pe termen lung strategia de a da ordine, cum sa va ajutați ajutându-i pe ceilalți — si multe altele.

4. Cuvinte care schimba minți - Shelle Rose Charvet

Această carte de dezvoltare personală este plină de aplicații practice, din lumea reală, pentru profesioniștii al căror succes depinde de a prezice si a influenta comportamentul.

Acesta este primul pas în marele salt spre comunicare.

Imaginează-ti ce ai putea obține dacă ai reuși sa identifici Declanșatorii Motivaționali dintr-o simpla conversație!

Vei învăța cum sa recunoști ce va stimula și va menține motivația cuiva si, în caz contrar, ce il va face sa isi piardă motivația.

De asemenea, vei ști exact cum sa iti armonizezi limbajul si procesele cu ale celuilalt, pentru a-i trezi interesul si entuziasmul.

5. Puterea prezentului - Eckhart Tolle (Editia a VI-a)

Mesajul cărții de fata este pe cât de simplu, pe atât de revelator: dacă alegem sa trăim in prezent, ne dam șansa de a avea o viata fericita.

Pentru a ajunge însă acolo, trebuie sa ne răspundem la o întrebare: imaginea pe care o avem asupra realității este, într-adevăr, cea mai adecvata? Ne reprezinta cu adevarat?

Știm cine suntem, care este puterea noastră reala și în ce consta aceasta de fapt? Prin răspunsurile sale la aceste întrebări, autorul ne inițiază într-o călătorie spirituală prin care învățam sa depășim locurile comune ale gândirii cotidiene.

Cea mai înrădăcinată prejudecata este aceea ca suntem totuna cu ceea ce gândim.

In urma lecturii, ajungem sa fim cu adevarat împăcați cu noi înșine si cu ceilalți. Ne descoperim sinele autentic, complet și perfect.

6. Cele cinci limbaje ale iubirii. Ed a VI a , Gary Chapman

Cum puteți descoperi limbajul de iubire al partenerului dumneavoastră? Cartea include chestionare scurte, pe care le puteți completa, precum si întrebări aplicate, la care puteți medita și răspunde pe larg.

Deși unii cititori găsesc foarte dificila ideea de a iubi un partener la care nu mai tin — în speranța ca va veni cu timpul si afecțiunea — Gary Chapman promite ca rezultatele vor răsplăti efortul. „Iubirea este o alegere“, spune  autorul. „Si fiecare partener poate începe procesul acesta chiar acum.“

In experiența sa de peste 30 de ani in calitate de consilier matrimonial, dr. Gary Chapman a identificat cinci limbaje de iubire: cuvintele de incurajare, timpul petrecut alături de cel drag, cadourile, serviciile si contactul fizic. Cartea le abordează pe fiecare in parte, într-un stil accesibil, din care nu lipsește umorul.

7. Gândește si vei fi bogat, Napoleon Hill

Una dintre cele mai celebre cărți despre succes scrise vreodată, Gândește și vei fi bogat te învață cum sa iti transformi visurile in realitate.

Fii așadar pregătit ca, atunci când vei aplica in mod activ ideile lui Napoleon Hill, să faci schimbări mari in modul in care privești viata.

Aceste schimbări te vor recompensa, permițându-ti sa te bucuri de o viata plina de armonie și înțelegere, precum si sa intri în rândul oamenilor bogați. Afla care sunt tehnicile ușor de înțeles și de aplicat ce iți vor aduce bogăția.