Treceți la conținutul principal

Alimente care te scapă de BALONARE. Alimente care BALONEAZĂ. Ce să mănânci când ești balonat.

Recomandări alimente care te scapă de balonare. Lista cu alimente care balonează. Ce sa mănânci atunci când ești balonat.

Balonarea apare din următoarele cauze: alimentația necorespunzătoare (zahărul, carbohidrații şi fibrele alimentare dure, spre exemplu, mazărea, prăjelile, maioneza, băuturile carbogazoase sunt doar câteva), constipația, tranzitul intestinal lent, retenția de apă şi stresul.

De asemenea, ai putea să ai intoleranța la lactoză, iar dacă ești femeie să fii înainte de menstruație. Şi sindromul colonului iritabil este un factor de apariție a balonării.

Lista cu alimente care balonează


Iată ce alimente contribuie la producția de gaze:

♦ Legume – varză, ridichi, ceapă, broccoli, conopida, castraveți, gulia. Fructe – prune, caise, mere, stafide, banane. Cereale integrale.
Lista alimente care te scapa de balonare



♦ Alimente – mâncare prăjită, carne grasă, sosuri, produsele de patiserie. Cartofii, napii. Înghețata. Pâine. Sucurile din fructe. Brânza, laptele. Sosurile pentru salate. Nu bea bere și nici apă minerală.

♦ Lactatele ​Dacă suferi de această intoleranță ar trebui să știi că produsele lactate pe care le consumi sunt, practic, imposibil de digerat, trecând direct în colon unde generează o acumulare excesivă de gaze;

♦ Băuturile acidulate sau acide ​ În această listă se regăsesc atât cele care conțin dioxid de carbon (apa minerala carbogazoasă, sucurile cu acid) cât și băuturile din categoria celor acide, cum este cafeaua, fresh-ul de portocale sau alcoolul.

♦ Sarea ​Dincolo de retenția de apă în organism și creșterea presiunii arteriale, sarea cauzează și balonare.
Alimente care te scapă de balonare

♦ Ghimbirul ­ ​- fie că este consumat proaspăt, adăugat în mâncărurile tale preferate, în limonadă sau ceai fierbinte, ghimbirul are în compoziție o serie de substanțe menite să reducă inflamațiile intestinale și să elimine, totodată, disconfortul fizic creat de senzația de balonare;

♦ Lămâia ​­- cunoscută ca cel mai la îndemână și eficient detoxofiant natural, bogat în vitamina C, lămâia joacă un rol important în funcționarea optimă a sistemului digestiv. Un pahar cu apă călduță, lămâie și o linguriță de miere îți vor fi suficiente pentru a crea un remediu natural împotriva balonării;

♦ Castravetele -​­ este cunoscut pentru calitățile sale cu privire la eliminarea retenției de apă din organism, ajutând, totodată și la reducerea disconfortului care poate apărea la nivelul abdomenului din cauza balonării.

♦ Turmericul - Bun în diferite mâncăruri, acest condiment poate ajuta şi în anumite simptome ale afecţiunilor digestive. oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că substanţa numită curcumină din acest remediu natural are proprietăți antiinflamatoare şi relaxează muşchii. De altfel, turmericul este carminativ şi ajută la eliminarea gazelor. Tot el acționează împotriva spasmelor şi reduce în acest fel durerile.

♦ Oțetul de mere ​- ­ este un remediu eficient împotriva balonării. Nutriționiștii recomandă consumarea unui pahar de apă cu o linguriță de oțet de mere pentru a reduce senzația neplăcută creată de balonare.

♦ Chimenul ​­- poate printre cele mai vechi remedii împotriva balonării și flatulenței, mestecarea semințelor de chimen ajută la digerarea completă a alimentelor, reducând, totodată, disconfortul abdominal creat de balonare;

♦ Ceaiul verde -​­ cel mai cunoscut efect al ceaiului verde este legat de accelerarea metabolismului. Alături de acest beneficiu, ceaiul verde este și un eficient atiinflamator și calmant în cazul tulburărilor digestive, putând fi folosit cu succes ca remediu împotriva balonării.

♦ Chefirul - conţine lactază, o enzimă de origine animală ce este benefică pentru digerarea alimentelor care conţin lactoză, în proporţii ridicate. Acel gust dulce inconfundabil al laptelui natural este dat de un zaharid numit lactoză. Foarte multe persoane au probleme cu acesta, stomacul tolerându-l foarte greu. În urma unui studiu s-a descoperit că chefirul reduce în proporție de 70%, simptomele digerării lactozei, cum ar fi, durerile la nivelul stomacului, gaze şi balonare.
MAI POTI CITI