Treceți la conținutul principal

Alimente pentru curățarea Plămânilor. Cele mai bune alimente care mențin plămânii sănătoși.

Vă prezentăm o listă cu cele mai bune alimente care mențin plămânii sănătoși. Alimente ”miraculoase” pentru plămâni. Alimentație pentru regenerarea plămânilor. Alimente pentru detoxificare pulmonară.

Iată așadar și prin urmare ce alimente să consumi dacă vrei să ai plămâni sănătoși.

Ceea ce mâncăm nu afectează plămânii în mod direct, dar alimentația influențează sistemul cardiovascular și asigură o protecție antioxidantă.

Ce să mănânci dacă vrei plămâni sănătoși


♦ Ardeiul iute. Bogat in capsaicină, îmbunătățește fluxul sanguin, stimulează schimburile la nivelul membranelor alveolelor pulmonare şi luptă împotriva infecțiilor.

La fel ca hreanul, ardeiul iute duce la descongestionarea căilor respiratorii, prin fluidizarea mucusului din plămâni, gât şi nas.
recomandări cele mai bune alimente care mentin plamanii sanatosi


♦ Usturoiul şi ceapa. Un duo excelent pentru inimă şi pentru plămâni. Ambele reduc inflamația, nivelul colesterolului rău şi luptă împotriva infecțiilor, având calități antibacteriene. Alicina din usturoi are, pe lângă efectul antiinflamator, şi rolul de ameliorare a suferinței în astm, precum şi cel de reducere a riscului de cancer pulmonar.

♦ Ceai verde. Ceaiul verde este una dintre băuturile care aduc efecte impresionante asupra sănătății, iar asta pentru că are proprietăți antiinflamatorii şi antioxidante care inhibă fibroza pulmonară, caracterizată ca fiind o afecțiune progresivă asupra țesutului pulmonar.

♦ Ulei de măsline. Consumul de ulei de măsline te poate proteja împotriva afecţiunilor respiratorii precum astmul. Uleiul de măsline este o sursă concentrată de antioxidanţi antiinflamatorii, inclusiv polifenoli şi vitamina E, responsabili pentru beneficiile pentru sănătate.

♦ Cruciferele. S-a demonstrat, prin studii de specialitate, că varza, conopida, broccoli și kale au capacitatea de a încetini dezvoltarea tumorilor maligne din plămâni și de a reduce substanțial riscul apariției cancerului pulmonar. Sunt bogate in clorofilă, care curăța şi stimulează producerea globulelor roşii.

♦ Semințele oleaginoase. Alunele, nucile, migdalele, fisticul – toate conțin cantități bogate de magneziu, mineral care contribuie la creșterea capacității pulmonare şi la îmbunatățirea eficientei procesului respirator, mai ales la astmatici. Aceste semințe oferă, totodată, și acizii grași esențiali de care beneficiază sistemul cardiovascular.

♦ Iaurtul. Iaurtul este bogat în calciu, potasiu, fosfor şi seleniu. Potrivit cercetărilor, acești nutriție pot ajuta la accelerarea funcționării plămânilor şi protejarea lor împotriva bolii pulmonare obstructive cronice.

♦ Mere. Cercetările arată că în urma consumului cu regularitate a merelor se promovează o mai bună funcționare a plămânilor, în special în cazul fumătorilor. Consumul de mere a fost asociat riscului scăzut de apariție a astmului şi cancerului de plămân, iar asta datorită conținutului de antioxidanţi, inclusiv a flavonoidelor şi a vitaminei C.

♦ Dovleacul. Dovleacul conține o varietate de compuși benefici pentru sănătatea plămânilor. Este bogat în carotenoide, precum betacaroten, luiteină şi zeaxantină, toţi fiind antioxidanți cu proprietăți antiinflamatorii puternice.

♦ Turmeric. Turmeric este de cele mai multe ori folosit pentru efectele sale antioxidante şi antiinflamatorii. Curcuma, componentul activ din turmeric, ajută la o bună funcționare a plămânilor.

♦ Cafeaua. Pe lângă faptul că oferă un plus de energie şi-ţi îmbunătățește ziua, cafeaua te protejează şi împotriva bolilor de plămâni. Este bogată în antioxidanți necesari sănătății plămânilor.

♦ Grapefruitul. Naringinul, flavonoid din grapefruit, inhibă activarea unei enzime care declanșează cancerul. În special grapefruitul alb. Pe de altă parte, cel roz conține licopen, antioxidant important.

Grapefruitul este deosebit de bun la curățarea plămânilor după renunțarea la fumat. O cură de un fruct pe zi, timp de o lună, va duce la o creștere a capacității pulmonare.
MAI POTI CITI