Ceai de Obligeană pentru helicobacter păreri forumuri planta minune pansament gastric

Trimiteți un comentariu
Pe forumuri părerile despre ceaiul de obligeană sunt pozitive şi arată aprecierea comentatorilor despre beneficiile obligeanăi pentru sănătatea stomacului, acesta luptând eficient împotriva heliobacter-ului.

Obligeana este benefică în tratarea gastritelor hiperacide, acute şi cronice, ulcere gastrice şi duodenale, pancreatită, digestie dificilă la un stomac leneş.

Ceaiul de obligeană acționează ca un pansament gastric. În câteva minute ameliorează arsurile stomacale, balonarea, durerea crâncenă de stomac și normalizează secrețiile gastrice.

Ce este obligeană şi pentru ce se utilizează



ceai de obligeana pareri contraindicatii preparare corecta

Obligeana este o plantă utilizată de sute de ani ca remediu adjuvant în bolile gastrice. Bea ceai de obligeană și vei scăpa de arsurile la stomac. În plus este bine să știi că această plantă este renumită pentru efectul ei antispastic.

Ceaiul de obligeană este antispastic, tonic-amar, stimulent al secrețiilor gastro-intestinale, coleretic, eupeptic, sedativ, tonic nervos, îmbunătățește memoria, ușor hipnotic, antiepileptic.

Ceaiul de obligeană este recomandat pentru îmbunătățirea digestiei, normalizarea secreției gastrice, biliare, intestinale și pentru reducerea spasmelor ce pot apărea la nivelul tubului digestiv și al căilor biliare.

Obligeană permite formarea pepsinei, stimulând astfel digestia şi reglând acidul gastric, asigurând o funcţionare bună a veziculei biliare.

Ceaiul de obligeană calmează sistemul nervos şi ajută în tratarea balonărilor, artritei, diareei, anemiei, ulcerului stomacal, hiperacidităţii gastrice şi stărilor de greaţă şi vomă. Este foarte eficient în cazul sângerărilor uşoare intestinale.

Cum se prepară corect ceaiul de obligeană


Ceaiul de obligeană se consumă călduț și neîndulcit. 

Se bea câteva zile de la declanșarea durerii stomacale, până la normalizarea sucurilor gastrice.

Infuzia de obligeană se prepară dintr-o linguriță cu pulbere adăugată la 250 ml apă clocotită, se menține timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoară și se bea pe stomacul gol. 

Se administrează 2 căni cu infuzie de obligeană pe zi, cu 30 de minute înainte de mese.

Maceratul de obligeană se recomandă în tratamentul naturist al afecțiunilor aparatului digestiv şi în cancerul intestinal.



Trimiteți un comentariu