LEUȘTEANUL ca medicament. Păreri la ce se folosește leușteanul de la slăbit la tensiune.

Leușteanul la ce se folosește, leușteanul ca medicament naturist, leusteanul beneficii și contraindicatii pentru slabit și tensiune.Ce se intampla daca bei ceai de leuștean.

Înainte de a vedea benefiicile leușteanului să vedem și ce contraindicații are.

Contraindicații leuștean

Nu sunt multe, dar atâtea cât sunt, este bine să țineți cont de ele.

S-a observat însă un efect iritativ al leuşteanului, administrat în cantităţi mari şi pe perioade lungi de timp, în infecţiile renale.

Leuşteanul nu se foloseşte în perioada sarcinii şi se foloseşte în cantităţi moderate (maximum trei grame pe zi de frunze proaspete de leuștean) în timpul alăptării.

Leușteanul ca medicament beneficii și proprietăți

leustean beneficii contraindicatii ceai preparare corecta

Frunzele de leuştean conţin o mulțime de uleiuri volatile aromatice plus cantități importante de vitamine A şi C.

De aceea putem afirma că leușteanul este mai degrabă o plantă medicinală decât o simplă legătură de zarzavat.

Cumarina (un compus chimic cu gust amar) prezentă în frunzele de leuştean are efecte pozitive în caz de hipertensiune, septicemie, osteoporoză, astm, favorizează reducerea tumorilor şi a inflamațiilor şi suprimă pofta de mâncare.

Ceaiul preparat din semințe de leuștean calmează rapid durerile de stomac. Ceaiul de leuștean influenţează sângerările organelor din bazinul mic, stimulează fluxul menstrual, eliminarea urinei şi expectoraţiilor în caz de catar bronşic. 

Se recomandă cinsumul de ceai de leuștean îndeosebi în caz de afecţiuni cardiace având un fond nervos.

Sucul din frunze proaspete de leuștean, care se obţine prin mixarea acestora, detoxifică şi purifică sângele, iar ceaiul de leuştean este eficient în tulburări digestive, scaune proaste, formare de gaze, eliminarea urinei şi expectoraţiilor în caz de catar bronşic.

Este indicat să se consume 100-200 ml de suc natural pe zi în curele de detoxifiere şi purificare a sângelui.

Leșteanul are efecte antihis­taminice directe, diminuează inflamaţia, calmează mân­cărimile de piele.

Leușteanul te poate ajuta să scapi de petele de pe față dacă freci blând zona cu frunze de leuștean, iar rănile se pot vindeca folosind cataplasme cu leuștean 

Vitamina A şi zincul din compoziţia sa stimulează creşterea şi întărirea firelor de păr, menţin secreţia uleiului natural al scalpului, iar vitamina C îl păstreză sănătos şi previne căderea lui.

Ceaiul de leuștean mod corect de preparare

Infuzia de leuștean se prepară dintr-o linguriţă cu vârf de pulbere la o cană de apă clocotită care se lasă la infuzat 10-15 minute, apoi se strecoară, se beau 2-3 căni pe zi.

Infuzia de leuştean are o acţiune benefică şi în edeme cardiace şi scade tensiunea arterială.

În cazul colicilor intestinale şi al spasmelor diges­tive, se bea o cană de ceai fierbinte de leuştean, obţinut prin opărirea a 2 linguriţe de frunze uscate cu 250 de ml de apă.

Decoctul din rădăcină de leuștean se folosește în tratarea afecţiunilor urinare, în pielonefrită, gută, reumatism, anemii, ca sedativ în stări de nervozitate, în migrenă şi în pneumonii.

Decoctul din rădăcină de leuștean prepară dintr-o rădăcină care se fierbe în 500 ml de apă, timp de 20-30 de minute. Se consumă la temperatura camerei, de-a lungul unei zile.

Pulberea din frunze uscate de leuștean poate fi folosită atât la preparate culinare pentru aromatizare cât şi pentru infuzie în scop terapeutic.

Pulberea de leuștean poate fi folosită ca atare, 1/2 linguriţă pe zi, tinuta 10 minute sub limbă, apoi înghiţită cu multă apă pentru reglarea digestiei, boli digestive, stimularea apetitului.