OSTART VITAL Ca + D3 păreri, forum, prospect, beneficii, contraindicații, prețuri în farmacii

Află care este părerea despre Ostart Vital Ca + D3 pe forumuri, ce beneficii are Ostart Vital Ca + D3, ce contraindicații are Ostart Vital Ca + D3 potrivit prospectului și ce prețuri are Ostart Vital Ca + D3 în farmacii.

Suplimentul Ostart Vital Ca + D3 beneficiază de păreri pozitive pe forumuri, comentatorii apreciind pozitiv importanța lui în desfășurarea normală a proceselor fiziologice și faptul că are rol benefic în menținerea sănătății organismului.

Prețul Ostart Vital Ca + D3 20 comprimate Fiterman era de aproximativ 14 lei în Farmaciile Tei și online.

Potrivit prospectului, Ostart Vital Ca + D3 comprimate filmate este a un produs complex care asigură o utilizare eficientă a calciului în organism și se adresează persoanelor care necesită un aport crescut de calciu cum ar fi copiii în perioada de creștere, persoanele cu activitate fizică intensă, în preconcepție, sarcină și alăptare precum și în cazul pierderilor excesive de lichide și electroliți (de exemplu în perioadele de caniculă).
pareri Ostart Vital Ca + D3 prospect beneficii efecte adverse

Ostart Vital Ca + D3 comprimate filmate se recomandă a se administra în:

➤ Situaţii în care organismul necesită un aport crescut de Calciu și Vitamina D3

- copii și adolescenţi aflați în perioada de creștere
- activitate fizică și psihică intensă
- în preconceptie, sarcină si alaptare

➤ Situaţii în care există pierderi de minerale:

-în perioada de pre și postmenopauză și la persoanele vârstnice
-pierderi de lichide și electroliţi (ex: perioadele de caniculă)

Ca și compoziție, un comprimat filmat de Ostart Vital Ca + D3 conţine:

- Calciu 400 mg (50% DZR/VNR*)

- Vitamina D3 10 µg (400 UI) (200% DZR/VNR*)

Doze si mod de administrare Ostart Vital Ca + D3

Copii peste 5 ani: 1 comprimat pe zi
Se recomandă ruperea comprimatului pe linia mediană pentru a putea fi înghiţit mai ușor de copii sau de persoanele cu dificultăţi la înghiţire.
Adulţi: 1 comprimat de 2 ori pe zi

Ostart Vital Ca + D3 contraindicații și efecte adverse

În cazul administrării concomitente, calciul poate reduce absorbţia unor medicamente cum ar fi preparate pe bază de fluor, fier și fosfaţi, levotiroxină, bifosfonaţi, antibiotice precum tetracicline și fluorochinolone (ciprofloxacina).

Aceste medicamente se administrează cu cel puţin patru ore înainte sau după administrarea produselor care conţin calciu.

În doze mari, calciul poate crește efectul digoxinei și riscul de aritmii cardiace și poate reduce eficacitatea blocantelor de calciu (cum ar fi verapamilul), motiv pentru care în cazul persoanelor aflate sub tratament cu aceste medicamente, administrarea preparatelor de calciu se face cu precauţie, cu monitorizarea concentraţiilor serice ale calciului.