Ce sunt Arbidol și Favipiravir medicamentele contra COVID-19 pe care GIGI BECALI vrea sa le aducă în România

Ce medicamente contra COVID-19 aduce Gigi Becali din India și Rusia să le pună în farmaciile din România la prețuri mici fără adaos comercial, ca să poată fi salvați oamenii, să nu moară: Arbidol și Favipiravir.

"De la mama mea, o femeie în vârstă de 90 de ani, până la verii Giovani şi Victor Becali, dar şi şoferi şi femei de serviciu, toţi au avut coronavirus. Numai pe mine m-a ferit Dumnezeu", a sdeclarat omul de afaceri Gigi Becali.

 "Vreau să aduc nişte medicamente pentru că oamenii nu ştiu. De exemplu, tu ai virusul, sau Doamne fereşte!, să nu ai. Ce medicament iei de la farmacie. Ştii? Ce? Să ne spună ministrul Sănătăţii: dacă ai simptome te duci şi iei de la farmacie cutare medicament....”

Gigi Becaliu vrea să aducă următoarele medicamente: din India, Favipiravirul, sau Arbidolul din Rusia. 
Arbidol și Favipiravir medicamente Gigi Becali preturi mici


Ce este Arbidolul și pentru ce se utilizează


Umifenovir, cunoscut sub numele de Arbidol este un medicament antiviral, substanţa lui activă este umifenovirul, el este folosit de ceva vreme ca terapie antigripală în Rusia şi Republica Moldova, iar în ultimul timp a fost folosit şi în China. 

Arbidol are acţiune antivirală şi se pare că este eficient şi pentru Covid 19.

Avantajul Arbidolului este că are destul de puţine contraindicaţii medicamentoase, astfel încât dacă pacientul are şi alte terapii poate lua şi Arbidolul, este destul de uşor de suportat, având destul de puţine reacţii adverse.

Arbidolul inhibă fuziunea membranară a virusului gripal. Arbidolul previne contactul dintre virus și celulele gazdă țintă. Fuziunea dintre învelișul viral (care înconjoară capsidul viral ) și membrana celulară a celulei țintă este inhibată. Acest lucru previne intrarea virală în celula țintă și, prin urmare, o protejează de infecție.

Însă... Arbidol, nu este pe lista pentru tratament COVID-19 aprobată de Ministerul Sănătății

Ce este Favipiravir și pentru ce se utilizează


Favipiravir, este un medicament antiviral administrat deja pacienţilor cu Covid din China, India şi Rusia. 

Studiile clinice recente au arătat că medicamentul Favipiravir ajută în eliminarea mai rapidă a virusului, în 4 zile, faţă de 11 zile. 

În acelaşi timp Favipiravirul reduce şi durata bolii până la vindecare. 

Cum acţionează mai exact Favipiravirul? 

Favipiravir este un inhibitor al unei enzime esenţiale pentru multiplicarea virusurilor în celulele umane şi se dă în faza uşoară şi moderată a bolii. 

Se crede că mecanismul acțiunilor sale este legat de inhibarea selectivă a ARN polimerazei dependente de ARN viral.

Japonia a aprobat favipiravir pentru tratarea tulpinilor de gripă care nu răspund la antivirale actuale.