POSTUL INTERMITENT păreri forumuri, beneficii, eficiență, variante post intermitent

Câte kilograme se slabește cu postul intermitent, a slăbit cineva cu postul intermitent păreri forum, am incercat postul intermitent variante, postul intermitent de 16 ore eficiența... sunt numai câteva din multitudinea de întrebări și curiozități legate de acest subiect.

Postul intermitent favorizează pierderea în greutate și poate reduce factorii de risc legați de bolile de inimă, inclusiv diabetul, tensiunea arterială ridicată, nivelurile de lipide sanguine nesănătoase și inflamația.

Postul intermitent beneficii pentru săntate


♦ Postul  intermitent de 24 de ore poate contribui la prevenția cancerului – acest lucru a fost evidențiat în cazul studiilor pe rozătoare. 

În cazul oamenilor, studiile au arătat că postul intermitent reduce efectele secundare ale chimioterapiei.

♦ Postul intermitent contribuie la reducerea inflamațiilor – mai multe studii au arătat că postul intermitent (perioade de pauză urmate de perioade de alimentare) crește rezistența organismului la stresul oxidant și scade inflamațiile
Pareri cate kilograme se slabeste cu postul intermitent de 16 ore
♦ Postul intermitent ajută la pierderea în greutate și la eliminarea grăsimii abdominale – un nivel scăzut al insulinei și un nivel crescut al noradrenalinei duc la metabolizarea grăsimilor pentru a obține energie. Potrivit studiilor metabolismul este accelerat cu până la 14% datorită postului. 

Alte studii au arătat că postul intermitent poate duce la pierderi de până la 8% din greutate într-un interval de 3-24 de săptămâni. 

De asemenea, persoanele care s-au abținut de la mâncare au pierdut între 4 și 7% din circumferința abdominală. 

♦ Postul poate avea beneficii pentru sistemul cardiovascular - studiile au arătat că postul are efecte benefice asupra factorilor de risc ai bolilor de inimă. 

În această categorie intră colesterolul „rău” LDL, nivelul trigliceridelor, tensiunea arterială, și nivelul zahărului din sânge. 

♦ Postul intermitent poate prelungi viața - studiile au demonstrat că postul poate prelungi viața, o concluzie similară studiile realizata pe dietele care promovează restricțiile calorice. 

Într-un studiu realizat pe rozătoare, animalele care au postit au trăit cu până la 83% mai mult decât rozătoarele care au mâncat normal.

♦ Postul intermitent poate încetini instalarea bolii Alzheimer – studiile sunt încă la început în acest caz însă primele rezultate sunt promițătoare. 

Postul intermitent poate întârzia Alzheimer în studiile pe rozătoare iar în cazul pacienților reduce simptomele. Alte studii au arătat că postul intermitent poate întârzia și alte boli neurodegenerative precum Huntington sau Parkinson.

♦ Postul intermitent de 24 de ore are efecte asupra hormonilor și genelor - Postul intermitent are o serie de beneficii importante și la nivel micro. 

Astfel, contribuie la scăderea nivelului insulinei, ajută la procesul de reparare celulară, protejează împotriva bolilor la nivel molecular și crește nivelul hormonului de creștere (de până la cinci ori) care la rândul său alături de un nivel redus al insulinei ajută la arderea grăsimilor.

♦ Postul intermitent reduce nivelul insulinei și astfel scade riscul de diabet de tip 2 – unele studii au arătat o scăderea a nivelului zahărului din sânge de până la 6% în timp ce nivelul insulinei a scăzut cu 20-31%. 

Merită menționat că postul poate avea efecte diferite în funcție de sex. De exemplu, un studiu din 2005 a arătat că în cazul femeilor a crescut nivelul zahărului din sânge după un post intermitent de 22 de zile.

ATENȚIE! Postul Intermitent NU este o dietă, pentru ca nu reduce in mod direct caloriile si nu iți spune CE să mănânci sau nu; iti spune doar CÂND să mănânci!

Exista 2 variante mari de post intermitent, in functie de cat de lunga e perioada de post si de frecventa.

1) Prima variantă de post intermitent a fost popularizata de Brad Pilon in cartea sa "Eat, Stop, Eat" si consista in perioade mai lungi de post (24 de ore), tinute saptamanal. 

Cum postul durează doar 24 de ore, arderile vor fi limitate doar la nivelul grăsimilor, persoana care postește pierzând în greutate.

2) A doua variantă de post intermitent consta intr-un post de durata mai mica, tinut zilnic. Aeasta abordare propune o fereastra zilnică, de 4-8 ore, in care se manancă, urmând ca în restul zilei (cele 16-20 de ore ramase) să se țină post.