WIKI: A Murit SEAN CONNERY. A decedat actorul care l-a jucat pe JAMES BOND la vârsta de 90 de ani

SEAN CONNERY a murit, biografie, filme, roluri, vârsta


Sean Connery, actorul care l-a interpretat magistral pe James Bond, a murit la vârsta de 90 de ani.

Sir Sean Connery a murit în somn, în Bahamas. În ultima perioadă, conform BBC starea lui de sănătate se degradase foarte mult. 

Biografie SEAN CONNERY (data naşterii 25 august 1930, zodia Fecioară)


Actorul Sean Connery a fost cunoscut mai ales pentru portretizarea lui James Bond, fiind primul actor care a adus rolul celebrului spion pe marele ecran. 

sean connery a murit a decedat la varsta de 90 aniSean Connery a fost considerat cel mai bun actor care a jucat rolul agentului 007 în franciza de lungă durată. A apărut în şapte dintre thriller-urile de spionaj.

Rolul lui James Bond l-a făcut pe Sir Connery binecunoscut publicului din toată lumea. Actorul a jucat pentru prima oară rolul agentului 007 în pelicula Dr. No (1962), ca apoi să interpreteze acelaşi rol în câteva continuări:

From Russia with Love (1963)
Goldfinger (1964)
Thunderball (1965)
You Only Live Twice (1967)
Diamonds Are Forever (1971)
Never Say Never Again (1983 neoficial)

Favoritul lui Connery din seria Bond a fost From Russia with love, unul dintre filmele pe care critica le-a lăudat cel mai mult din întreaga serie. 

Printre celelalte filme ale lui Sir Sean se numără The Hunt for Red October, Indiana Jones and the Last Crusade şi The Rock.

Oscarul pe care l-a primit Sean Connery a venit în anul 1988, când a fost numit cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul său din pelicula The Untouchables.