CONSTANȚA in CARANTINA de Sâmbătă 21 noiembrie. DESCARCĂ declarația PDF pe propria răspundere obligatorie 14 zile.

Constanța intră în Carantină de vineri 20 noiembrie ora 20! În perioada carantinei în Constanța se va putea circula cu declaraţie pe propria răspundere. 

Descarcă declarația PDF pe proprie răspundere cu care vei circula pe perioada carantinei în orașul Constanța

Municipiul Constanța intră în carantină, cel mai probabil din weekend, a anunțat prefectul județului, Silviu Coșa. 

Decizia de carantinare urmează să fie adoptată joi, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și transmisă spre aprobare șefului DSU, Raed Arafat.

descarca declaratie pe propria raspunde pdf carantina cosntanta


În acest context, pentru cele 14 zile de carantină, constănțenii vor trebui să circule cu declarație și cu adeverință, potrivit Prefectului județului Constanța, Silviu Coșa. “Circulația se va realiza fie pe baza unei declarații pe proprie răspundere, al cărei model îl avem, fie pe baza de adeverință de la angajator sau pe bază de legitimație, atunci când e vorba de deplasările la locul de muncă. O persoană care a fost plecată din județ, poate intra înapoi pe baza cărții de identitate care dovedește că are domiciliul în Constanța și pe baza unei legitimații sau adeverințe, care să ateste că are locul de muncă în alt județ.”


Din analiza de risc a rezultat un punctaj care a îndreptățit DSP-ul să propună carantinarea orașului Constanța, iar această propunere prin analiza de risc a fost avizată de INSP, drept pentru care traseul este clar definit: Constanța va intra in carantină”, a mai declarat prefectul Silviu Coșa.

Cu privire la orașul Ovidiu, aflat deja în carantină, s-ar părea că măsura se va prelungi.

”În privința orașului Ovidiu, având in vedere evolutia ratei incdenței, mai mult ca sigur că va fi prelungita starea de carantină”, a mai declarat prefectul Coșa.

Va fi limitată doar libertatea de circulație a persoanelor. Nu se intențioează afectarea activităților economice, nu vor fi restricții suplimentare pentru acestea.

La ora 15 se va vota propunerea de carantinare a Constanței, iar hotărârea rezultată va fi trimisă la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, pentru emiterea ordinului de carantinare.