Listă ALIMENTE care provoacă DEPRESIA. Ce să NU mănânci ca să nu devii DEPRESIV.

Dincolo de alimentele care combat depresia si anxietatea există și alimente care provoacă depresia și o mențin.

Aceste alimente nu numai ca sunt interzise când ai depresie, dar este bine să nu le mâncăm dacă nu vrem să avem stări de depresie și anxietate.

Lista alimentatelor care provoacă depresia când le mâncăm. Alimente interzise in depresie.


♦ Mâncarea procesată provoacă stări depresive

Alimentele procesate nu sunt bune pentru talie; din păcate, ele nu fac nici un bine nici sănătății mintale.

lista alimente care provoaca depresie si anxietate

Consumul de carbohidrați rafinați sau prelucrați, cum ar fi pâinea albă, mâncărurile prăjite sau orice fel de mâncare grea, poate crește cu ușurință nivelul zahărului din sânge, ceea ce vă poate oferi un important impuls energetic inițial, dar vă va lăsa în cele din urmă obosit, iritat și trist.

Uleiurile hidrogenate și grăsimile trans declanșatoare ale depresiei

Anumite uleiuri hidrogenate sau uleiuri vegetale precum uleiul de floarea-soarelui, uleiul de soia, uleiul de canola, pot conține grăsimi trans care ar putea deveni o cauză a depresiei, deoarece acestea provoacă inflamații, provocând în continuare schimbări de dispoziție excesive. 

De asemenea, potrivit unui studiu publicat în revista PLOS ONE, consumul de uleiuri hidrogenate și a grăsimilor trans poate crește cu ușurință riscul de depresie cu până la 48%.

♦ Cofeina în exces conduce la depresie

Consumul excesiv de cofeină poate inversa complet avantajele consumului de cafea. Poate duce la perturbarea tiparelor de somn, iritabilitate, agitație și anxietate, toate acestea putând perturba starea de spirit și te pot pune în depresie. 

Multe studii clinice au asociat, de asemenea, consumul de băuturi energizante saturate cu cofeină cu diverse pericole pentru sănătate, având în vedere că au un conținut ridicat de cofeină

♦ Alimentele bogate în sodiu (sare)

Alimentele bogate în sodiu se pot dovedi a fi supărătoare pentru sănătatea mintală. 

Prezența excesului de sodiu în aceste alimente vă poate perturba sistemul neurologic contribuind la depresie și poate afecta chiar sistemul imunitar cauzând oboseală. 

În plus, consumul de sare în exces duce la balonare și retenție de apă, ceea ce duce automat la iritabilitate. 

Dacă nu doriți să vă simțiți deprimat sau iritat, ar trebui să reduceți consumul de alimente congelate, diverse sosuri, cereale, produse de patiserie etc

♦ Alcoolul importantă cauză a depresiei și anxietății

Alcoolul a fost întotdeauna inclus în categoria produselor periculoase. A fost asociat cu multe probleme grave de sănătate și se știe că este un deprimant al sistemului nervos central. 

Sistemul nervos central este responsabil pentru preluarea informațiilor prin simțuri, controlul funcției motorii și diverse alte sarcini, care sunt încetinite de consumul excesiv de alcool, crescând în continuare simptomele asociate cu depresia!