Locuri nestiute de vizitat in Brasov, Harta obiective turistice din Brasov, Locuri de vizitat pe langa Brasov, Locuri unice in Brasov neștiute.
Top cu cele mai interesante locuri de vizitat în Brașov, ca să te bucuri de frumusețea zonei.
♦ Bastionul Postăvarilor
♦ Cetatea Râșnov
♦ Cetatea țărănească din Prejmer
♦ Cheile Zărneștiului
♦ Dino Parc Râșnov
♦ Canionul 7 scări
♦ Templul Ursitelor de la Șinca Veche
➤ Bastionul Postăvarilor este un turn impresionant din Brașov aflat în colțul sud-estic al ansamblului fortificat Cetatea Brașovului.
Zidurile bastionului Postăvarilor din Brașov au o grosime de 2 metri. Inițial, acesta a fost încredințat spre întreținere și apărare aurarilor, care au întreprins unele modificări în perioada 1521 – 1522. Un raport din 1562 arăta că în bastionul Postăvarilor se aflau 10 bombarde de Praga și 16 puști grele. În 1646, Consiliul orașului încredințează bastionul postăvarilor pentru întreținere și apărare.
➤ Cetatea de pe dealul înalt din Râșnov a fost multă vreme singura fortificație care apăra intrarea spre Drumul Branului spre Transilvania.
Cetatea Râșnov este una dintre cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din județul Brașov și din întreaga țară. În timpul șederii cavalerilor teutoni în Țara Bârsei (1211-1225) au fost aduși în această regiune primii coloniști sași, dintre care o parte au fost așezați la Râșnov alături de populația românească băștinașă, contribuind prin munca lor la dezvoltarea acestei vechi așezări.
Din această perioadă datează și porțiunea cea mai veche a cetății. În prezent, în interiorul cetății se poate vizita muzeul de artă feudală, în care sunt expuse arme, unelte, galerii, mobilier de epocǎ, stampe, armuri, porturi specifice vremurilor medievale, diverse fotocopii ale documentelor din acea vreme.
➤ Biserica evanghelică fortificată din Prejmer, judeţul Braşov, a fost construită în secolul XIII pe baza unei bazilici romane care data din secolul al XII-lea.
Deoarece Prejmerul era prima localitate care primea loviturile turcilor veniţi prin pasul Buzăului, după ce regele Sigismund de Luxemburg a dispus ridicarea unor sisteme de apărare în Ţara Bârsei, a început fortificarea bisericii prin ridicarea unei cetăți înalte şi puternice înconjurată de un şanţ lat de apă.
Au fost ridicate două turnuri, două bastioane, iar intrarea a fost și ea securizată cu un turn-poartă. În zidurile masive ale cetății, au fost delimitate câteva sute de cămăruțe numerotate, unde își găseau adăpost nu doar apărătorii cetății, ci fiecare familie din localitate.
Sunt interesante de vizitat cămăruțele în care se refugiau în caz de atac, școala veche, muzeul cetății, dar mai ales biserica de o frumusețe austeră deosebită.
➤ Dino Parc Râșnov este cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei și un adevărat muzeu în aer liber, unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat lângă Brașov!
Având o suprafață totală de 1,6 hectare, parcul găzduiește 55 de dinozauri atestați științific, reproduși în mărime naturală conform ultimelor descoperiri paleontologice.
Tot aici este reprodus cel mai mare animal zburător din lume, Hatzegopteryx Thambema, care putea face ocolul pământului în zbor fără oprire, dar și un meteorit real, extrem de rar, descoperit în România.
De asemenea, în parcul de aventuri Dino Parc Râșnov există dinozauri animatronici, un traseu de aventură, o tiroliană, un labirint cu lasere, un cinematograf 9D, o fereastră interactivă cu realitate augmentată și multe alte zone interactive, atât pentru cei mici, cât și pentru adulți.
➤ Defileul îngust și abrupt între stânci numit și Canionul 7 scari din Piatra Mare, a fost săpat în munții Piatra Mare de un afluent al pârâului Șipoaia care se varsă în râul Timiș.
La acest defileu în șapte trepte, de unde îi vine și numele de Canionul 7 scări, se ajunge din localitatea Timișul de Jos, aflată pe DN1, în județul Brașov.
Din sat se pornește pe traseul cu bandă galbenă, prin poieni și se urcă pe munte aproximativ o oră pentru a ajunge la zona amenajată de unde se intră în canion.
Lungimea defileului este de numai 160 metri cu o diferență de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 948 metri.
Traseul Canionului 7 scari poate fi străbătut în numai 30 de minute, dacă vrei să faci mișcare intensă.
Dar poți prelungi momentele plăcute lângă cascadele răcoroase, îndeosebi în zilele foarte călduroase de vară.
Treptele defileului au înălțimi între 2,5 și 15 metri, două dintre scările de metal fiind foarte lungi și abrupte și puțin mai greu de urcat de către persoanele care nu au excercițiu.
➤ Templul Ursitelor de la Șinca Veche. Pornind din Brașov, la doar o jumătate de oră cu mașina, te poți abate pe la Șinca Veche, unde se află unul dintre cele mai curioase lăcașe de cult din țară.
Este o biserică străveche, săpată în deal, unde au trăit pustnici din cele mai vechi timpuri ale creștinismului și unde, cu timpul, a fost lărgită o biserică ortodoxă inedită.
În anul 2005, au fost realizate săpături arheologice cu sprijinul Muzeului de Istorie din Braşov, ocazie cu care a fost lărgit spaţiul interior conform dimensiunilor sale de pe vremuri, s-au descoperit două încăperi noi, o minitrapeză şi o cameră de priveghere.
Biserica şi-a recăpătat dimensiunile reale, pentru că fusese astupată de valuri de aluviuni şi pământ.
Mulți credincioși vin aici pentru liniștea și pacea cucernică din biserica rupestră, dar și mai mulți vin aici pentru legendele stranii care spun că a fost odinioară un templu dacic
Trimiteți un comentariu
Trimiteți un comentariu