SUPA de ROȘII Top BENEFICII după părerea nutriționistului Gianluca Mech. Informații nutriționale.

SUPA DE ROȘII BENEFICII, VALORI NUTRIȚIONALE potrivit părerilor de pe forumurlle nutriționistului Gianluca Mech

Supa de roșii trebuie să fie încadrată în topul superalimentelor. Iată mai jos cele mai importante beneficii pentru sănătate ale supei de roșii explicate de faimosul nutriționist Gianluca Mech.

♦ Supa de roșii crește imunitatea

Există tradiția la unele popoare să folosească supa de roșii ca remediu pentru răceală.  Asta deoarece conținutul de vitamina C și carotenoide stimulează sistemul imunitar.

Există și studii care arată că vitamina C poate ajuta la prevenirea răcelii obișnuite și la reducerea duratei și severității simptomelor de răceală.

♦ Supa de roșii ne ajută să avem o piele sănătoasă și îmbunătățește vederea

top beneficii supa de rosii pareri forum nutritie


Consumul de supă de roșii are beneficii asupra sănătății pielii și a vederii.

Când vine vorba de sănătatea pielii, betacarotenul și licopenul din roșii protejează împotriva arsurilor solare prin absorbția luminii ultraviolete.

De asemenea, datorită conținutului ridicat de carotenoizi și vitamina A, stimulează și sănătatea ochilor.

♦ Supa de roșii este bogată în antioxidanți

Antioxidanții sunt compuși care ajută la neutralizarea efectelor nocive ale stresului oxidativ. Acest lucru se întâmplă atunci când moleculele care dăunează celulelor, numite radicali liberi, se acumulează în corp.

După cum am aflat deja, supa de roșii este o sursă excelentă de antioxidanți, inclusiv licopen, flavonoide și vitaminele C și E.

Consumul de antioxidanți este asociat cu un risc mai scăzut de apariție a cancerului și a afecțiunilor inflamatorii, precum obezitatea și bolile de inimă.

În plus, cercetările au arătat că acțiunea antioxidantă a vitaminei C și a flavonoidelor poate ajuta la protejarea împotriva diabetului de tip 2 și a bolilor cerebrale.

Vitamina E contribuie la stimularea efectelor antioxidante ale vitaminei C.

♦ Supa de roșii poate reduce riscul apariției bolilor de inimă

Consumul ridicat de supă de roșii poate reduce nivelul colesterolului, un factor de risc major în apariția bolilor de inimă. Aceste efecte pot fi datorate conținutului de licopen și vitamina C.

Atât licopenul, cât și vitamina C previn oxidarea colesterolului LDL. De menționat că oxidarea colesterolului LDL este un factor de risc pentru ateroscleroză.

Licopenul scade, de asemenea, absorbția colesterolului în intestine și îmbunătățește funcționarea colesterolului HDL (bun) în organism. În plus, carotenoizii din roșii pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

♦ Supa de roșii îmbunătățește sănătatea oaselor

Osteoporoza este o boală cronică caracterizată prin fragilitate crescută a oaselor. 

Studiile clinice arată că licopenul joacă un rol esențial în reglarea metabolismului osos prin creșterea densității minerale osoase, ceea ce reduce riscul de fractură.

♦ Supa de roșii poate spori fertilitatea masculină

Stresul oxidativ este o cauză majoră a infertilității masculine. 

Cercetările sugerează că administrarea suplimentelor pe bază de licopen poate fi un potențial tratament pentru fertilitate. 

Acest lucru se datorează în principal faptului că proprietățile antioxidante ale licopenului pot crește șansele de a produce un număr mai mare de spermatozoizi sănătoși.

Informații și valori nutriționale supa de roșii


- Calorii: 33

- Carbohidrați: 7 grame

- Fibre: 2 grame

- Proteine: 1,6 grame

- Grăsime: 0,4 grame

- Vitamina C: 28% din necesarul zilnic

- Vitamina K: 12% din necesarul zilnic

- Vitamina A: 8% din necesarul zilnic

- Potasiu: 9% din necesarul zilnic

Roșiile sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți puternici, precum licopenul.