Ceaiul de Ghimbir Cel mai bun ceai pentru digestie cu păreri pozitive pe forumurile cu remedii naturiste

Trimiteți un comentariu
Ce este ceaiul de Ghimbir și pentru ce se utilizează. Cel mai bun ceai pentru digestie este ceaiul de ghimbir, remediu naturiste cu opinii și păreri bune pe forumuri. Vezi ce beneficii are ceaiul de ghimbir și cum se prepară corect.

Ce este ceaiul de Ghimbir și pentru ce este bun


Ceaiul de Ghimbir este renumit pentru proprietățile sale de stimulare a organismului, fiind un ceai pentru digestie excelent. 

Ceaiul de Ghimbir întărește sistemul imunitar, stimulează circulația sângelui și accelerează digestia.

Ce conține ceaiul de ghimbir și ce beneficii are


wiki ceai de ghimbir mod de preparare


Ceaiul de ghimbir este bogat în vitamine, minerale, antioxidanți și uleiuri volatile, precum: vitamina C, vitamina B6, fier, magneziu, calciu, potasiu, sodiu, proteine, lipide, calorii, zahăr, colesterol, gingerol, cineol, elemen, borneol, bisabolen, curcumen, phelladrene.

Stimuleaza functia digestiva

Acest ingredient impiedica aparitia disconfortului digestiv, balonarea sau indigestia, prin stimularea enzimelor cu rol eficient in absorbtia nutrientilor. In acelasi timp, proprietatile sale antiinflamatorii relaxeaza muschii stomacului si lasa sistemul digestiv sa proceseze hrana.

Datorita rolului sau de stimulare a sistemului digestiv, este un ingredient apreciat si in dietele de slăbire, accelerând metabolismul. In acest fel, arderea grăsimilor se intensifica si toxinele sunt eliminate mai ușor din corp.

Are rol in prevenția infecțiilor orale

Radacina de ghimbir are un rol dovedit in prevenția infecțiilor, inhiband dezvoltarea bacteriilor care produc, de exemplu, boli gingivale precum parodontoza si gingivita.

Antioxidant si energizant

Acest ingredient mai este cunoscut si pentru proprietățile sale antioxidante: sustine funcția cognitiva in procesul de îmbătrânire si chiar contribuie la îmbunatățirea memoriei si a timpului de reacție. 

In același timp, are un efect energizant asupra organismului, care rivalizeaza cu efectul cafelei - o cana de ceai de ghimbir cules din surse de incredere fiind o opțiune foarte gustoasa si sănătoasă.

Cum se prepară corect ceaiul de ghimbir


O rădăcină de ghimbir (de obicei are cam 5 cm), care este suficientă pentru aproximativ un litru de ceai.

Puneți apă la clocotit. Asigurați-vă că rădăcina de ghimbir este spălată foarte bine. Apoi, se poate tăia subțire sau se poate da pe răzătoare, după preferințe. 

După mărunțire se poate pune în apă, însă nu fierbeți apa odată cu ghimbirul. Acesta își pierde din proprietăți.

După ce ați pus ghimbirul mărunțit în apa clocotită, îl puteți lăsa 30 de minute pentru infuzare. Strecurați. Se poate îndulci cu miere, iar pentru aromă se poate utiliza lămâia.
kitunghii.ro


Trimiteți un comentariu