DACIA SPRING electrică lansare, specificații, autonomie și prețuri

 

Vezi când va fi lansată Dacia electrică SPRING, ce specificații are Dacia Spring, păreri forum autonomie Dacia Spring și ce prețuri va avea.


Pe forumuri, părerile despre Dacia Spring electrică sunt unele rezervate. Opinii negative se referă în principal la autonomia Daciei Spring. 

Conform specificațiilor producătorilor, Dacia Spring electrică va avea o autonomie de doar 200 km.

Prețul de pornire a Daciei Spring se va situa undeva între 15.000 și 17.000 de euro, iar cu subvențiile guvernamentale va putea fi cumpărat de la aproximativ 9.000 de euro. 

Va minitim că cele mai ieftine mașini electrice vândute în acest moment de pe piața europeană sunt Renault Twingo Electric și Skoda Citigo e iV.

dacia spring electrica preturi lansare specificati interior

Producătorii speră că micuțul SUV electric de oraș va atrage clienți mai tineri pentru Dacia, va fi lejer cea mai bine vândută mașină electrică de pe piața locală, dar autonomia reală va fi probabil undeva între 150 și 170 km. 

Modelul Dacia Spring va fi produs în China și va fi lansat în anul 2021.

Versiunea de serie a primului model electric Dacia se va asemăna cu conceptul Spring prezentat la început de martie, spunea în iunie designerul șef al Renault, Laurens van den Acker. 

Designerul constructorului francez spune că au fost voci care erau de părere că un model electric nu s-ar potrivi la Dacia, însă în realitate mulți așteaptă un model electric la preț acceptabil.

Revenind la specificații, Dacia electrică Spring are patru locuri și cinci uși, lungimea este de 3,73 metri, cu 34 cm mai puțin decât Sandero și cu 61 cm mai puțin decât Duster.

Este vorba așadar de o mașină de clasă A, dar aspectul de SUV ar putea face modelul mai atrăgător pentru publicul tânăr, mai ales că SUV-urile de oraș s-au vândut super-bine în Europa în ultimii ani.