Recomandari carti de dezvoltare personală bune de citit anul acesta. Cele mai bune recomandări de carti dezvoltare personală. Recomandari de carti motivaționale pentru adolescenti .
Vă recomandăm trei noi cărți de dezvoltare personală bune de citit atât de adulți cât și de adolescenți:
♦ Puterea Nunchi. Secretul coreean al fericirii si succesului de Euny Hong
♦ Super student de Olav Schewe
♦ Arta de a iubi de Erich Fromm
Scurtă recenzie Puterea Nunchi. Secretul coreean al fericirii si succesului de Euny Hong
Nunchi: a masura dintr-o privire. Arta subtila a evaluarii gandurilor si sentimentelor celorlalti pentru a crea armonie, incredere si legaturi.
Nunchi este principiul care ghideaza viata coreeana, dar poate fi folosit de catre oricine; este arta de a citi o incapere, de a relationa cu ceilalti si de a folosi aceasta constientizare pentru a avea succes.
Parintii coreeni cred ca a-i invata nunchi pe copii este la fel de important precum a-i invata sa traverseze strada. Fara el, poti fi lovit de ceva pe care nici macar nu l-ai vazut venind.
Daca va ganditi, "Nu inca un moft din Orient, Marie Kondo m-a facut deja sa arunc jumatate din haine", nu va faceti griji, nu este un moft. Coreenii au folosit nunchi pentru a depasi sau invinge greutatile de peste 5 000 de ani.
De la gasirea adevăratei iubiri la succesul profesional și în afaceri, imbunatatirea nunchi-ului va va ajuta sa deschideti usi despre care nici nu stiati ca exista. Imbunatateste-ti nunchi-ul, imbunatateste-ti viata.
Scurtă recenzie Super student de Olav Schewe
Super Student nu este doar o carte despre disciplina, eficienta si asumarea responsabilitatii, ci si despre motivatie, gasirea justului echilibru si bucuria de a invata.
Cei care vor sa invete mai eficient si sa ia note mai bune ca sa devina cei mai buni studenti fara a-si sacrifica timpul liber trebuie sa citeasca aceasta carte.
Olav Schewe este scriitor, expert in tehnicile invatarii si conferentiar. Fost student eminent la Berkeley (SUA) si Oxford (Marea Britanie), este implicat in cercetari despre relatia intre tehnici de invatare, motivatie, obiceiuri de studiu, credinte personale si rezultate la invatatura.
Scopul autorului a fost sa scrie o carte usor de urmarit si usor de citit, o carte cu cele mai bune sfaturi pentru tine, ca student, incat sa poti invata mai eficient si sa obtii note mai bune.
Desi aceste tehnici nu vor inlocui complet efortul, iti vor garanta ca vei obtine maximum din ce investesti.
Scopul este mai mare eficienta, abilitate sporita de a invata si rezultate mai bune.
Scurtă recenzie Arta de a iubi de Erich Fromm
Erich Fromm (1900-1980), sociolog si psihanalist, s-a format in cadrul Scolii de la Frankfurt, pentru ca in 1933 sa emigreze in SUA. La Editura Trei au mai aparut Arta de a fi, Anatomia distructivitatii si Budismul Zen si psihanaliza.
Iubirea nu este in primul rand o relatie cu o anumita persoana. Ea este o atitudine, o orientare a caracterului care determina relationarea unei persoane cu lumea ca intreg si nu doar cu un unic „obiect" al iubirii.
Daca cineva iubeste doar o alta persoana si este indiferent fata de restul semenilor sai, iubirea sa nu este iubire, ci atasament simbiotic sau autocentrare amplificată.
Într-o cultura mercantila si narcisica, putini mai reusesc sa traiasca o iubire implinita si autentica, stabila si satisfacatoare.
Si aceasta, pentru ca uitam adeasea ca iubirea, ca orice fel de „arta", are nevoie de exercitiu si rabdare, de concentrare si determinare.
In aceasta carte clasica, Fromm exploreaza diversele chipuri ale iubirii, incepand cu forma ei romantica (adesea gresit inteleasa), continuand cu dragostea fraterna si cea erotica si incheiind cu iubirea de sine si de Dumnezeu, precum si cu dragostea pentru parinti si copii.
Scris cu jumatate de secol in urma, acest ghid al indragostitului ratacit este mai actual ca oricand, oferind, intr-un limbaj limpede, cai spre un plus de intimitate, de pasiune si de rezonanta afectiva.
Lectia lui Fromm este ca iubirea incepe prin a oferi ceva celui drag (bucurie, intelegere, umor, curiozitate sau chiar tristete), prin a darui „toate expresiile a ceea ce este viu in noi.