Treceți la conținutul principal

Wiki GEORGE SIMION biografie, CV, educație, părinții activistului unionist de la AUR despre care unii întreabă cine este ”în spatele” lui

Vezi care este biografia George Simion, care este CV-ul său. Ce educație și ce vârstă are George Simion (Zodia Fecioara) unionistul controversat despre care mulți se întreabă cine este ”în spatele” lui George Simion..Care este familia lui George Simion de la AUR (Alianța pentru Unirea Românilor).

Wiki George Nicolae Simion, biografia unui unionist care ajunge în Parlamentul României


George Simion s-a născut pe data de 21 septembrie 1986 la Focșani, România. George Simion locuiește în București și este necăsătorit.

Educație George Simion conform CV-ului

2005 – absolvent al Colegiului Național ,,Gheorghe Lazăr’’ din București. 
wiki george simion aur biografie varsta inaltime

2008 – absolvent al Facultății de Administrație și Afaceri a Universității din București;

2010 – absolvent al programului de masterat la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza’’ din Iași, având ca temă de cercetare ,,Crimele comunismului’’. 

Activitate civică George Simion

2006 – s-a remarcat ca lider al grupării „Noii Golani”, care se dorea a fi o continuare a mişcării de stradă din 1990. În cadrul mișcării a introdus mesajul „Basarabia e România“.

2006 – 2011 – organizează acțiuni civice de impact în România și Republica Moldova: autorul ,,Zilei de doliu național’’, 16 mai, protestul ,,Bălți simte românește’’, evenimente tradiționale de marcare a zilei de 1 decembrie la Alba Iulia și 27 martie la Chișinău.

George Simion devenit cunoscut publicului larg în 2009, când a aprins lumânări în faţa casei lui Ion Iliescu, pentru victimele Revoluţiei şi Mineriadei din iunie 1990. Un an mai târziu, la o lansare de carte a aceluiaşi Ion Iliescu, Simion a fost dat afară cu bodyguarzii pentru că a aruncat cu bani înspre fostul preşedinte, un alt simbol care făcea trimitere la morţii de la Revoluţie şi Mineriadă.

În 2017 George Simion a publicat cartea ,,Blocați în labirint”, o radiografie a vieții Republicii Moldova, de la apariția sa ca stat și până în ziua de azi, bazată pe observațiile directe ale autorului. Cartea relevă principalele mituri fondatoare pentru statul dintre Prut și Nistru și prezintă motivele pentru care acesta este ultimul stat din Europa.

Activitatea liderului unionist George Simion a fost interzisă de nenumărate ori în Republica Moldova, fiindu-i aplicate 5 interdicții pe teritoriul statului vecin. 

Ultima dată, în anul 2018, George Simion a fost expulzat și a primit interdicție de a intra pe teritoriul Republicii Moldova din motiv că viziunile și acțiunile sale unioniste nu sunt nici pe placul guvernării, nici al partidelor de opoziție.

La inițiativa liderului unionist, George Simion, la începutul anului 2018, în care s-au împlinit 100 de ani de la Marea Unire, se semnează peste 180 de Declarații de Unire de către primăriile din Republica Moldova.

Pe data de 15 octombrie 2019, George Simion și-a lansat cea de a doua carte, „Cum i-am cunoscut pe Klaus Iohannis, Dan Barna, Traian Băsescu și Ion Iliescu‟. 

Cartea reprezintă o radiografie a situației politice, economice și sociale din România ultimilor 30 de ani, prin prisma unor experiențe directe și a unor analize riguroase ale autorului. 
MAI POTI CITI