CEAI OOLONG păreri forum beneficii și contraindicații, pentru ce se folosește și cum se prepară corect


WIKI Ceai Oolong, păreri beneficii, ce conține, contraindicații, mod de preparare

Ceai oolong beneficii, ceai oolong pret, ceai oolong lidl, ceai oolong de slabit plafar pareri, ceai oolong contraindicatii sau ceai oolong albastru in farmacii sunt doar câteva dintre topicurile cele mai întânite pe forumurile de remedii naturale.

Ce este ceaiul Oolong și pentru ce se folosește

Ceaiul Oolong este un tip de ceai tradițional chinezesc, obținut din frunzele plantei Camellia sinensis. Aceasta este planta din care se obține atât ceaiul verde, cât și cel negru. 

Diferența constă în felul în care este procesat. Toate frunzele de ceai conțin anumite enzime, care produc o anumită reacție chimică numită oxidare. Oxidarea este fenomenul prin care ceaiul capătă culoarea închisă. 

ceai oolong beneficii ce contine contraindicatii pareri

Ceaiului verde nu i se permite un proces de oxidare îndelungat, în timp ce ceaiul negru oxidează până capătă culoarea neagră. Ceaiul Oolong se situează între ceaiul verde și cel negru, așadar este oxidat parțial.

Antioxidanții din ceaiul Oolong poate susține sănătatea oaselor și dinților, prin menținerea și chiar creșterea densității minerale osoase. Mai multe studii clinice demonstrează acest beneficiu. 

Mai multe cercetări recente sugerează că ceaiul oolong susține buna funcționare a creierului și poate preveni anumite boli neurodegenerative, precum boala Alzheimers. 

Ceaiul Oolong beneficii pentru slăbire

O parte din polifenolii regăsiți în ceaiul Oolong pot stimula metabolismul și scădea cantitatea de grăsimi absorbită din alimente. 

Această clasă de antioxidanți poate, de asemenea, active enzimele care ajută în transformarea grăsimii stocate de corp în energie. 

Conform unui studiu4 recent, atât varianta concentrată, cât și cea diluată de ceai Oolong poate ajuta în arderea a unui aport de calorii cu 2.9-3.4% mai mare, pe zi. 

Pentru slăbire, se recomanda sa se consume ceaiul oblong, mai întâi, in prima parte a zilei, la micul dejun, urmând sa se mai bea unul la prânz, cu 30 de minute înainte si ultima cana, la cină. Important este sa se adopte si un stil de viata sănătos, dacă se doresc rezultate bune si in cât mai scurt timp.

Ce conține ceaiul Oolong

Fluor: 5-24% din doza zilnică recomandată
Mangan: 26% din doza zilnică recomandată
Potasiu: 1% din doza zilnică recomandată
Sodiu: 1% din doza zilnică recomandată
Magneziu: 1% din doza zilnică recomandată
Niacină: 1% din doza zilnică recomandată
Cafeină: 36 mg
Antioxidanții sub formă de polifenoli, care oferă numeroase beneficii pentru sănătate. 

Cum se prepară corect ceaiul Oolong


Atunci când se dorește o cana de ceai oolong, este necesar sa se știe faptul ca, este nevoie de o linguriță sau doua de frunze de ceai. 

Ceaiul oolong se prepara la o temperatura de 95 de grade, iar frunzele se lasă in apa timp de 5-10 minute. 

Aceste condiții sunt necesare pentru a se asigura ca toate elementele nutritive din frunze ajung in apa si apoi in organism

In cazul in care ceaiul se găsește într-un pliculeț, este necesar doar unul la prepararea unei căni de ceai. In aceasta situație, se pune săculețul într-o cana de apa fierbinte si se lasă înauntru 10 minute. Apoi, se scoate si se consuma ceaiul

Dacă ceaiul oolong este sub forma de pudra, este suficienta o singură linguriță la o cana de apa fierbinte. Se lasă sa acționeze timp de 5 minute, pana la absorbția totala si apoi, se poate consuma.

Ceaiul oolong contraindicații și efecte secundare


Atunci când este consumată în exces, cafeina din ceaiul oolong poate da anxietate, dureri de cap, insomnie, aritmie și, în anumite cazuri, tensiune arterial crescută. 

De asemenea, persoanele cu deficiență de fier trebuie să evite consumul de ceai negru, verde sau Oolong în timpul meselor și să consume alimente bogate în vitamina C, pentru a ajuta absorbția de fier.

Dacă persoana suferă de osteoporoza nu se recomanda un consum mai mare de o cana de ceai oolong pe zi, deoarece poate elimina calciul din urina.


In cazul in care se consuma o cantitate prea mare de ceai oolong, se pot observa următoarele efecte secundare:

Deshidratare
Insomnie
Greata
Stomac sensibil
Dureri de cap
Greata
Anemie
Anxietate
Pietre la rinichi
Glaucom