BENEFICII IAURTURI SĂNĂTOASE: un IAURT pe zi te apără de cancerul de COLON

 Beneficii iaurt seara, când se mănâncă iaurtul activia, cel mai bun iaurt pentru slăbit, iaurt dimineața beneficii, top iaurturi sănătoase, cu ce se mănâncă iaurtul, dieta cu iaurt grecesc sau iaurtul îngrășă seara.


Într-o nouă recenzie a studiilor de specialitate publicate în revista medicală The American Journal of Clinical Nutrition, cercetătorii și-au propus să stabilească dacă consumul de iaurt ar putea ajuta la prevenirea cancerului de colon.

Oamenii de știință au folosit date din două studii de amploare. Studiul de sănătate al asistenților medicali și Studiul de urmărire pentru profesioniștii din domeniul sănătății. 

Acestea au inclus un număr  83.054 de femei și 43.269 de bărbați. Urmărirea a avut loc între 26 și 32 de ani mai târziu.

wiki top beneficii iuarturi sanatoase care nu ingrasa

În acest timp, în populație au fost diagnosticate 2.666 de cazuri noi de cancer colorectal. 

Participanții la studiu au completat, de asemenea, un chestionar privind frecvența alimentelor, care le-a spus cercetătorilor cât de mult iaurt au consumat.

Potrivit rezultatelor, consumul a doar o porție de iaurt pe zi a fost asociat cu un risc redus de cancer de colon – chiar și după zeci de ani mai târziu. 

Un lucru important de remarcat este că, în comparație cu cei care nu au consumat iaurt, persoanele care au consumat au fost, de asemenea, mai predispuși să declare că sunt activi fizic, au luat multivitamine, au consumat mai puțin alcool și au consumat mai puțină carne roșie dintre care se spune că reduc riscul de a dezvolta cancer de colon.

Acestea fiind spuse, iaurtul este un aliment plin de probiotice, un nutrient care protejează tractul digestiv și îmbunătățește sănătatea intestinului

Probioticele sunt bacteriile „bune” care populează intestinul și influențează atâtea aspecte ale sănătății noastre.

Probioticele ajută la tratarea afecțiunilor digestive și simptome precum constipația, inflamația intestinală și diareea. Consumul de iaurt este unul dintre cele mai simple moduri de a avea grijă de sistemul digestiv. 

ATENȚIE! Un consum prea mare de iaurt o să reducă absorbția fierului și a zincului din alimentație, care ar putea provoca depunerea calciului pe pereții vaselor de sânge.