D-manoza REMEDIUL natural care previne CISTITA. Iată cum funcționează. Contraindicații și efecte secundare ale D-manozei

 

Wiki D-manoză, remediul natural care previne cistita. Efecte secundare și contraindicații ale D-manozei


D-manoza este o monozaharidă care tratează și previne infecțiile urinare. Nu este absorbit de organism și are capacitatea de a împiedica bacteriile să prindă rădăcini în vezică.

D-manoza este o monozaharida, care este un tip de zahăr natural simplu . Este de obicei utilizată pentru prevenirea și tratarea infecțiilor urinare, cum ar fi cistita.

În comparație cu alte tipuri de zaharuri, acesta nu este absorbit de organism, ci este excretată prin urină.

Spre deosebire de alte substanțe, această monozaharidă acționează direct în interiorul vezicii urinare. 

De fapt, este cunoscută pentru capacitatea sa de a se lega perfect de apendicele filamentoase ale unor soiuri de Escherichia Coli , bacteria responsabilă de cistită . Acest lucru o împiedică să prindă rădăcini în tractul urinar, contracarând o infecție potențială.

D-Manoza 1000 mg parari forum remedii cistita


D-manoză, ca și zahărul, este prezentă în doze mici și valoroase în fructe . O găsim în portocale, mere, struguri și afine. O parte este prezentă și în alimente precum tărâțe , grâu, orez, broccoli, leguminoase, orz. Chiar și în vinul roșu este posibilă găsirea unor urme de  D-manoză.

Este tolerabilă chiar și de către diabetici, deoarece nu modifică nivelul glicemiei . 

Este un aliat al dietei de slăbit, deoarece  D-manoza nu poate fi asimilată de organism, fiind frecvent utilizată sub formă pură ca supliment natural . 

D-manoză are următoarele efecte benefice recunoscute :

♦ utilă împotriva osteoartritei : facilitează reconstrucția cartilajului în interiorul articulațiilor. Este un ajutor valabil împotriva tulburărilor de artrită și după o intervenție chirurgicală osoasă;
♦ combate infecțiile vaginale : acționează direct asupra florei bacteriene vaginale, întărindu-i apărarea și ajutând la stabilirea unui echilibru special în timpul atacului bacteriilor, chiar și mai ales după actul sexual;
♦ previne prostatita la bărbați : cistita tinde să provoace prostatită la bărbați. În acest caz, monozaharida este eficientă în tratamentul inflamațiilor care afectează direct prostata care cauzează disconfort și arsuri în timpul urinării;
♦ tratează cistita interstițială : utilă împotriva acelor forme de cistită care apar fără prezența bacteriilor în urină;
♦ ajută împotriva constipației : este capabilă să regleze flora intestinală. O mică parte a manozei luate, de fapt, rămâne în intestin acționând ca un laxativ osmotic.

Contraindicații și efecte secundare ale D-manozei


Fiind un tip de zahăr natural, D-manoză nu are contraindicații speciale , atât de mult încât este recomandată și în timpul sarcinii și alăptării. 

Cu toate acestea, nu este recomandată celor care suferă de boli de rinichi. 

Cele câteva efecte secundare constatate ale  D-manozei sunt în principal legate de sistemul gastro-intestinal. 

De fapt, poate provoca diaree, balonare și flatulență pe tot parcursul tratamentului. 

Cum să luați D-manoză pură


D-manoza pură , adică fără adăugarea altor elemente sau substanțe, poate fi achiziționată ca si supliment natural  sub formă de capsule sau pudră . 

De obicei, doza recomandată este de două plicuri sau 3-4 capsule pe zi de  D-manoză pură, pentru un tratament care poate dura de la două la patru săptămâni.

Utilizată atât în ​​prezența infecțiilor urinare, cât și ca prevenire,  D-manoză pură  poate fi luată și după actul sexual dacă aveți tendința de a contracta așa-numita  ”cistită din luna de miere”. 

Se ingerează pe stomacul gol și după urinare. Sfatul este să beți multă apă după administrare, continuând pe tot parcursul zilei. 

Aceasta este singura modalitate de a contribui la eficientizarea acțiunii sale de expulzare a bacteriilor din tractul urinar.