Lista TOP REMEDII Uleiuri esențiale pentru răceală recomandate și pentru copii

Uleiuri esențiale pentru răceală bebeluși ➣ Uleiuri esențiale remedii antivirale ➣ Combinații Uleiuri esențiale pentru copii ➣ Top uleiuri esențiale nas înfundat copii


Uleiurile esențiale pot lupta eficient și sigur atât împotrivă infecțiilor virale, cat si a celor bacteriene. Prevenție si tratament cu uleiuri esențiale pentru răceala si gripa, copii, bebeluși sau adulți.

Top remedii uleiuri esențiale care ajuta la combaterea răcelii.


♦ Uleiul esențial de cimbru remediu naturist pentru răceală

Uleiul esențial de cimbru acționează ca un tonic, in special daca sunteți răcit sau suferiți de alte afecțiuni respiratorii, precum infecții, astm sau bronșită. Mai mult, acesta are si proprietăți antibacteriene.
recomandari remedii uleiuri esentiale pentru raceala la bebelusi


♦ Uleiul esențial de lavanda remediu natural pentru răceală

Uleiul de lavanda este unul dintre cele mai folosite uleiuri esențiale. Are proprietăți antioxidante puternice si ajuta la eliminarea radicalilor liberi. 

Aceștia din urma pot slabi sistemul imunitar. Prin urmare, uleiul de lavanda poate întări imunitatea si poate lupta împotriva infecțiilor bacteriene si virale.

♦ Uleiul esențial de arbore de ceai pentru răceală

Uleiul de arbore de ceai are proprietăți antibacteriene, antifungice si antivirale. Inhalarea uleiului esențial de arbore de ceai sau aplicarea pe piept in combinație cu alte loțiuni poate fi benefica pentru decongestionarea nasului sau ameliorarea tusei.

♦ Uleiul esențial de oregano tratament naturist contra răcelii

Uleiul esențial de oregano are proprietăți antioxidante puternice, care ajuta la tratarea bolilor respiratorii, atât cele de origine bacteriana, cat si cele virale. 

Mai mult, acest ulei de oregano poate inhiba multiplicarea si acțiunea unor bacterii care duc la infecția cailor aeriene.

♦ Uleiul esențial de scorțișoară remediu util în tratamentul răcelii

Combinația de mai multe uleiuri esențiale mentolate, in care se adaugă si ulei esențial de scorțișoară, poate reduce acțiunea virusurilor si bacteriilor într-o proporție mare. 

Acest lucru poate fi datorat si efectului de încălzire pe care il are uleiul de scorțișoară. Si ceaiul de scorțișoară este benefic pentru consum atunci când sunteți răcit.

♦ Uleiul esențial de menta pentru răceală

Combinația uleiului de menta cu cel de eucalipt poate ameliora sinuzita, dar si alte simptome de la nivelul cavitații nazale. 

Sinuzita poate determina apariția durerilor de cap puternice sau a amețelilor, fiind, uneori, destul de grava. Însă, inhalațiile cu uleiuri esențiale mentolate pot ameliora cu succes simptomele.

 Uleiul esențial de tămâie pentru răceală

Desi mai puțin apreciat, uleiul esențial de tămâie deține proprietăți antibacteriene, antivirale si antiinflamatoare, ce lupta împotriva răcelii si a altor infecții. Uleiul de tămâie poate ameliora tusea, precum si alte simptome respiratorii.