REMEDII AYURVEDICE pentru sănătatea plămânilor Remedii naturale din medicina indiană pentru regenerarea plămânilor.

 

Top cele mai bune remedii naturale din medicina Ayurveda pentru sănătatea sistemului respirator


Odată cu pandemia în curs de desfășurare a devenit cu atât mai important să ne protejăm și să ne întărim sănătatea respiratorie.

Iată câteva sfaturi din partea expertului în Ayurveda, dr. Mitali Madhusmita care vă vor ajuta să vă mențineți și să vă sporiți sănătatea respiratorie în acest nou an.

Utilizați alimente bogate în vitamina D și antioxidanți


Vitamina D are un impact direct asupra sănătății căilor respiratorii. S-a demonstrat că un deficit de vitamina D crește infecțiile tractului respirator superior și tuberculoza. 

remedii ayurveda bune pt sănătatea plămânilor

Semințele de in și broccoli proaspăt ajută la menținerea nivelului de vitamina D în organism. 

Antioxidanții, inclusiv vitamina D și E, sunt de ajutor în reducerea inflamației țesuturilor, pe lângă combaterea radicalilor liberi.

Fructele proaspete de sezon și nucile, cum ar fi migdalele, sunt încărcate cu antioxidanți. A

Alte produse alimentare care vă îmbunătățesc sănătatea plămânilor includ morcovi, avocado, ghimbir, sfeclă roșie și dovleac.

Frunzele de Tulsi remediu Ayurvedic excelent pentru sănătatea plămânilor


Busuiocul sfânt sau planta Tulsi are numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv efectele sale largi asupra sănătății căilor respiratorii. 

Mestecarea a 2-3 frunze de tulsi zilnic vă poate ajuta să vă țineți departe de o serie de afecțiuni respiratorii, inclusiv infecții, sinuzite, tuse și răceală. 

Pe lângă faptul că este un imunomodulator puternic, este util și în tratarea astmului bronșic și a bronșitei și are puternice proprietăți antivirale. 

Adăugarea unui vârf de piper negru în frunzele Tulsi îi va îmbunătăți eficiența în tratarea afecțiunilor respiratorii.

Anu taila preparat Ayurvedic ideal pentru curățarea căilor respiratorii


ANU TALIA este o formulă ayurvedică antică, care este eficientă în curățarea căilor nazale, pe lângă lubrifierea acestora.

O picătură sau două de anu taila în fiecare nară îmbunătățește sănătatea respiratorie și imunitatea și ajută la ameliorarea sinuzitei, migrenelor și insomniei, pe lângă prevenirea plămânilor de la poluanții prezenți în aer. 

Pentru cele mai bune rezultate, se poate face un simplu masaj facial cu ulei urmat de inhalarea cu abur înainte de a utiliza anu taila.

Includeți ierburi și condimente tradiționale în dieta zilnică pentru a păstra sănătatea sistemului respirator


În lunile mai reci, luați în considerare înlocuirea ceaiului obișnuit cu o ceașcă de ceai din plante. 

O jumătate de linguriță până la 1 linguriță de chyawanprash (un preparat ayurvedic tradițional constând din diverse ierburi) zilnic în sezonul de iarnă va fi de ajutor în îmbunătățirea imunității de a lupta împotriva oricărei infecții respiratorii și, de asemenea, în menținerea tusei și a sinusurilor la distanță. 

De asemenea un decoct făcut prin fierbere de ghimbir, frunze de dafin și scorțișoară poate fi consumat de două ori de trei ori pe săptămână.