Beneficiile Fructelor si Legumelor ROȘII. Ce conțin Fructele si Legumele ROȘII ca și remedii naturale.

Wiki: informații despre beneficiile fructelor și legumelor roșii, deoarece roșul este o culoare care ne conferă energie și vitalitate.

Fructele si legumele roșii conțin un rezervor important de antioxidanți, care combat radicalii liberi si pot preveni afecțiuni grave, precum cancerul de stomac sau de prostata (in cazul domnilor), degenerarea celulara, problemele de circulație sau diferite afecțiuni cardiace. 

Licopenul, antocianinele, beta-criptoxantina și beta-cianinele sunt predominante conținute în fructele și legumele roșii. Se consideră ca antocianinele protejează ficatul, îmbunătățesc vederea si reduc tensiunea si inflamația.

Conform părerilor specialiștilor Clinicii Mayo, legumele roșii, cum ar fi roșiile si ardeii, ar putea ajuta la reducerea riscului de diabet, osteoporoza si nivel ridicat al colesterolului.

wiki ce contin fructele rosii si ce benefici au forum remedii naturale

Top cele mai bune fructe și legume roșii care au beneficii importante pentru sănătate


1) Sfecla roșie beneficii, ce conține

Rădăcina plantei Beta vulgaris a fost consumată încă din preistorie. Betaina, pigmentul sfeclei, este foarte cunoscută și oamenii o folosesc ca vopsea de sute de ani. De asemenea, sfecla roșie are un conținut ridicat de zahăr natural, iar oamenii o folosesc adesea pentru a face dulciuri, precum prăjituri și siropuri.

Cu toate acestea, reține faptul că aportul de suc de sfeclă poate genera efecte secundare negative. Acesta crește concentrația de nitrați care stimulează creșterea anormală a celulelor.

2) Roșiile beneficii, ce conțin

De la sosul folosit la paste pana la salata caprese proaspătă, roșiile ofera beneficii nebănuite. Roșiile sunt o sursa excelenta de licopen, vitamina C si potasiu. Potrivit Institutului National de Sănătate din SUA, aproximativ 85% din licopen-ul din dietele noastre provine din roșii proaspete si alte preparate din roșii.

In timp ce toate soiurile de tomate ofera beneficii nutriționale, roșiile gătite cu putin ulei facilitează absorbția licopen-ului in organism.

3) Căpșunele beneficii, ce conțin

Căpșunele sunt bogate in vitamine, minerale, acid folic si au efectul unei adevărate "injecții cu energie" pentru organism. 

Bogate in fier, căpșunele previn si anemiile, iar prin conținutul semnificativ de vitamina K ajuta la funcționarea normala a ficatului. Totodata, sunt indicate in caz de hipertensiune arteriala si previn afecțiunile inimii. 

4) Ardeiul gras roșu beneficii, ce conține

Acesta este un alt fruct originar de pe continentul american, care acum este răspândit în întreaga lume. 

Ardeiul gras roșu este un fruct cu interior gol, iar soiurile comestibile au fost modificate pentru a fi mai cărnoase și mai moi. 

Există, de asemenea, ardei grași verzi și galbeni, dar cei roșii conțin cantități mai mari de beta-caroten, vitamina C, B6, folați și antioxidanți.

5) Ceapa roșie beneficii, ce conține

Daca nu va place sa consumați aceasta leguma in stare cruda, o puteți adăuga în mâncare pentru a o face mai hrănitoare. 

Ceapa roșie conține organosulfuri, compuși care se găsesc in usturoi, praz şi ceapa. Aceste fitochimice pot îmbunătăți sistemul imunitar, pot reduce producția de colesterol si ajuta funcțiile ficatului.

Sulfurile aliate ajuta, de asemenea, la combaterea cancerului si a bolilor de inima, iar fibrele din ceapa roșie mențin sănătatea intestinului.

6) Pepenele roșu beneficii, ce conține

Pepenele roșu este regele fructelor de vară, deoarece este răcoritor și suculent. Este posibil să nu știi, dar este și o sursă de minerale, cum ar fi manganul și potasiul. Este un deliciu minunat și se combină foarte bine cu mâncărurile sărate.

7) Cireșele beneficii, ce conține

Acesta este unul dintre cele mai apreciate tipuri de fructe datorită dulceții sale naturale, deși există și o varietate acră. 

Toate cireșele conțin diferiți antioxidanți și polifenoli (beta-caroten, antociani și flavonoli), care ar putea avea proprietăți antiinflamatoare.

Fructele și legumele roșii, precum sfecla, ardeiul, roșiile, pepenele și cireșele au multe proprietăți benefice și prin conținutul lor în vitamine, minerale și alte substanțe  pot ajuta la prevenirea multor boli.


Trimiteți un comentariu