Părerea comentariilor despre Echinaceea extrasă din opiniile de pe forumurile cu recomandări despre Echinaceea: beneficii, proprietăți, indicații, contraindicații și cum se administrează:
1. Păreri Pozitive - 0,71
2. Păreri Negative- 0,49
3. Opinii Neutre - 0,53
Un scor peste media de 0,5 indică o tendință mai mare decât cea medie pentru o caracteristică. Un scor la sau peste 0,75 indică aspecte ușor de identificat ale caracteristicilor; astfel de scoruri sunt considerate ridicate.
Ce este și pentru ce se utilizează ECHINACEEA
Studiile de laborator arata ca in compoziția echinaceei se regăsesc compuși care pot sa ajute la reducerea manifestărilor gripei, răcelii sau a celor generate de infecții ale tractului respirator
Câteva dintre cele mai cunoscute substanțe care se găsesc in echinaceea sunt vitamina C, uleiurile esentiale, inulina, flavonoizii si polizaharidele.
Echinaceea si compușii aduc o mulțime de beneficii pentru sănătate. De exemplu, aceștia reduc inflamația, ajuta la creșterea imunității si reduc nivelul de zahar din sânge.
1) Echinaceea este un bun agent antiinflamator
Inflamatia sta la baza majoritatii bolilor grave, cu efect potential fatal. La acest risc contribuie o mulțime de factori diverși, cum ar fi toxinele din alimente, stresul si lipsa unui somn adecvat. Din fericire, potrivit Universității din British Columbia, consumul regulat de echinaceea poate inversa si ameliora in mod eficient diferitele tipuri de inflamații.
Produsele care conțin extracte din aceasta planta pot trata chiar si uveita. Aceste produse pot fi ideale pentru persoanele care se lupta cu afecțiuni inflamatorii cronice, cum ar fi artrita reumatoida. Se recomanda ca acestea sa consume in mod regulat ceai de plante pentru a reduce inflamația la nivelul întregului sistem.
2) Echinaceea susține vindecarea mai rapida a rănilor
Persoanele care utilizează suplimente pe baza de extract de echinaceea se pot bucura de o accelerare a procesului de vindecare a ranilor sau de o ameliorare unor afecțiuni precum psoriazisul sau eczemele. Același lucru se aplica si in cazul afecțiunilor bucale, precum gingivita.
3) Echinaceea remediu natural ideal pentru creșterea imunității
Echinaceea poate fi de ajutor in tratarea răcelii si gripei prin creșterea imunității. Cei de la Universitatea din Connecticut au realizat un studiu in cadrul căruia au evaluat efectele echinaceei.
Acestia au stabilit ca echinaceea poate reduce riscurile de a lua o răceală obișnuită cu 58% și durata răcelii obișnuite cu aproape o zi si jumătate
4) Echinaceea remediu naturist care poate reduce anxietatea
Cercetarile dovedesc faptul ca utilizarea zilnica a unui supliment cu extracte de echinaceea poate reduce considerabil anumite manifestări ale anxietății. Folosirea a 40 mg din aceasta planta pe zi, timp de 7 zile, va oferi suport in aceasta afecțiune psihologică.
5) Echinaceea are efect laxativ
Extractele de echinaceea sunt folosite si de persoanele care se confrunta cu constipatia sau cu alte tulburari gastro-intestinale. Utilizarea unui astfel de supliment poate avea un efect laxativ si poate îmbunătăți tranzitul intestinal.
6) Echinaceea combate eficient infecțiile
Echinaceea mai are un beneficiu pentru organism. Mai exact, reprezintă un remediu excelent pentru o mulțime de infecții. Potrivit unui studiu, s-a constatat ca echinaceea, administrata împreună cu o crema medicamentoasa, poate reduce riscul de reapariție a infecțiilor vaginale cu 16%, comparativ cu simpla administrare a medicamentului.
In plus, echinaceea mai poate fi de ajutor si in cazul:
- infecțiilor fluxului sanguin
- herpesului genital
- infecțiilor urinare
- febrei tifoide
- infecțiilor gingivale
- malariei
- sifilisului
7) Echinaceea are efect anti-îmbătrânire
Consumul zilnic de ceai de echinaceea se poate dovedi benefic si pentru reducerea semnelor de îmbătrânire, precum apariția ridurilor.
De asemenea, ceaiul de echinaceea poate fi răcit si folosit ca un tonic facial, pentru a spori si mai mult efectele benefice ale acestuia asupra sănătății tenului.
Reacții adverse și contraindicații
Cu toate ca riscurile de efecte secundare ale preparatelor cu echinaceea sunt mici, au existat, totuși, cazuri in care oamenii au prezentat reacții adverse, cum ar fi:
- iritații ale pielii
- erupții cutanate
- dureri de stomac
- respirație scurta
- urticarie
- umflaturi
- greata
Aceste reactii adverse apar mai frecvent, însă, in rândul persoanelor cu alergii la alte plante si flori, cum ar fi margaretele, ambrozia, gălbenelele si multe altele.
Echinaceea este importanta pentru creșterea imunității. De aceea, persoanele cu afecțiuni autoimune sau cele care iau medicamente imunosupresoare ar trebui sa nu consume aceasta planta sau sa discute mai întâi cu medicul.
Este recomandat ca următoarele medicamente sa nu fie utilizate împreună cu echinaceea: daclizumab, prednison, corticosteroizi sau azatioprina.
Echinaceea modalități de preparare și consum
Suplimentele cu echinaceea pot fi achiziționate fara prescripție medicala din mai multe locuri, cum ar fi magazinele de produse naturiste, magazinele online si chiar din farmacii si supermarket-uri.
Exista mai multe forme de produse cu echinaceea, cum ar fi extractele lichide, plantele uscate, capsulele sau pilulele si chiar ceaiuri.
Nu exista nicio dovada privind cea mai eficienta forma de folosire a echinaceei.
Specialiștii sustin ca aceasta planta poate fi utilizata zilnic pentru a avea parte de beneficiile privind imunitatea si starea generala de sănătate. De aceea, echinaceea reprezintă alegerea ideala pentru tratarea racelii obisnuite si a gripei.
Anumiți oameni susțin ca echinaceea pare a fi cea mai eficienta in momentul in care este administrata imediat ce apar simptomele si dacă este luata de multe ori pe zi, timp de 7 pana la 10 zile.
In plus, specialiștii spun ca formele lichide de echinaceea sunt mai eficiente decât capsulele, datorita ratei mai bune de absorbție.
De asemenea, se recomanda sa optezi întotdeauna pentru produsele care nu convin alcool.
Trimiteți un comentariu
Trimiteți un comentariu