Păreri CURCUMINA REMEDIU natural împotriva virusului HEPATITEI C și a HERPESULUI

Păreri medicale noi despre CURCUMINĂ ca și remediu natural eficient în lupta cu virusurile Hepatitei C și a Herpesului


Curcumina  este extractul activ din rădăcina de turmeric, dându-i turmericului culoare și aroma distinctă. 

Curcumina are avantajul de a fi de 30 de ori mai concentrat decât condimentul din care se extrage.

Curcuma conține aproximativ 2 până la 4% curcumină. Un studiu din 2006 realizat de Universitatea Hashemite din Iordania a analizat 28 de produse etichetate fie ca turmeric, fie ca pudră de curry.

Cercetătorii au descoperit că pulberea pură de curcuma avea cel mai mare conținut de curcumină. Conținutul mediu de curcumină în diferite pulberi de curcuma a fost de 3,14 la sută în greutate.

curcuma remediu impotriva herpesului si hepatitei c apreciat pe forumurile medicale

Curcumina remediu natural sigur în tratarea infecțiilor cu herpes


Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Michigan au studiat curcumina și herpesul simplex-1. Au descoperit că curcumina a blocat virusul prin interferența cu expresia genetică timpurie a virusului. Această expresie genetică este necesară pentru ca virusul să se reproducă între celule. Cercetătorii au concluzionat: „Curcumina este un compus puternic cu diferite proprietăți biologice. Am arătat că curcumina afectează semnificativ expresia genei HSV-1 IE, ceea ce diminuează astfel capacitatea virusului de a lansa ciclul infecțios litic. ”

Cercetătorii Universității McMaster au descoperit, de asemenea, că curcumina a blocat răspândirea virusurilor herpes simplex-1 și herpes simplex-2. Cercetarea a constatat că curcumina a împiedicat replicarea virusurilor herpetice printre celulele T infectate.

Cercetările efectuate de Institutul Național al Cancerului din India, Chittaranjan, au studiat 287 de femei care erau HVP-pozitive. Cercetătorii au împărțit aleatoriu femeile în patru grupuri. Unui grup i s-a administrat cremă bazantă vaginală care conține curcumină. 

Un alt grup a fost tratat cu cremă placebo vaginală. Un alt grup a fost tratat cu capsule vaginale de curcumină. Al patrulea grup a primit capsule placebo. 

Cercetătorii au descoperit că 87% dintre femeile tratate cu cremă bazant-curcumină au fost eliminate de HPV. Femeile tratate cu capsulă de curcumină au prezentat o rată de eliminare a HPV de 81%.

După cum sa demonstrat mai sus, multe studii au confirmat că curcumina are capacitatea de a ajuta la remedierea simptomelor în rândul pacienților infectați cu afecțiuni virale. Acest lucru se adaugă la multe alte beneficii ale curcuminei.

Capacitatea curcuminei de a afecta atât de multe afecțiuni a fost un mister în rândul cercetătorilor clinici: „Modul în care un singur agent poate avea aceste efecte diverse a fost o enigmă de-a lungul anilor, atât pentru oamenii de știință de bază, cât și pentru clinicieni.”

Curcumina remediu naturist eficient în tratarea Hepatitei C


Un studiu publicat în Lancet, British Journal of Medicine, a constatat că curcumina turmericului blochează intrarea virusului hepatitei C în celulele ficatului uman.

Aceasta este o problemă critică, deoarece hepatita C infectează ficatul și celulele hepatice. Acest studiu a constatat că curcumina perturba învelișul exterior al celulelor virale.

Cercetătorii au declarat: „Experimentele de fluiditate a membranei au indicat faptul că curcumina a afectat fluiditatea învelișului VHC, rezultând afectarea legării și fuziunii virale. Cercetătorii au concluzionat, de asemenea: 

„Curcumina curcumină inhibă intrarea VHC independent de genotip și în hepatocitele umane primare prin afectarea fluidității membranei, afectând astfel legarea și fuziunea virusului”. 

Un studiu al Institutului de Gastroenterologie și Boli hepatice din Israel la Tel-Aviv Sourasky Centrul Medical a studiat curcumina și virusul hepatitei B. Ei au descoperit că curcumina inhibă hepatita B prin oprirea expresiei genei de replicare. Cercetătorii israelieni au comentat: 

„Sugerăm curcumina ca o terapie țintită de gazdă pentru infecția cu VHB care poate completa terapiile actuale specifice virusului”


Trimiteți un comentariu