Păreri Ulei esențial de Oregano forum remedii naturiste pentru tratarea răcelii proprietăți și contraindicații

Părerea comentariilor despre ULEIUL ESENȚIAL DE OREGANO extrasă din opiniile de pe forumurile cu recomandări despre  remediu inhalații cu ulei de oregano, cât timp se ia ulei de oregano, Ulei de oregano proprietăți si contraindicații:


1. Păreri Pozitive - 0,72
2. Păreri Negative- 0,51
3. Opinii Neutre - 0,48

Un scor peste media de 0,5 indică o tendință mai mare decât cea medie pentru o caracteristică. Un scor la sau peste 0,75 indică aspecte ușor de identificat ale caracteristicilor; astfel de scoruri sunt considerate ridicate.

Ce este uleiul esențial de oregano și pentru ce se utilizează ca remediu natural


Beneficiile uleiului esenșial de oregano sunt numeroase. Acesta conține chiar și antioxidanți în cantități mai mari decât unele fructe și legume. 

pareri ulei esential de oregano forumuri remedii naturiste raceala si gripa

Uleiul de oregano poate fi utilizat pentru ameliorarea unor probleme comune de sănătate (răceli și gripă), dar trebuie să iei sau să aplici dozele corespunzătoare. Citește recomandările producătorului pentru mai multe informații.

Substanta denumita carvacrol prezenta in uleiul de Oregano salbatic, este considerata una dintre cele mai puternice substante antivirale, antibacteriene si antifungice obtinute pe cale naturala.

Carvacol omoara parazitii de orice natura. In Mexic, cercetatorii au comparat carvacrolul din Oregano cu un medicament prescris a trata giardia (Giardia duodenalis) si rezultatele au aratat ca Oregano este cu mult mai eficient.

Carvacrol inhiba dezvoltarea bacteriilor, raspandirea stafilocolului auriu in special la nivel pulmonar si facial (acnee) in paralel cu un efect antibactetian, mucolitic si expectorant.

Cum să folosești ulei esențial de oregano ca remediu naturist pentru tratarea răcelii


În cazul răcelilor, cele mai frecvente două modalități de utilizare sunt inhalarea și gargara.

➤ Inhalarea de abur cu ulei de oregano

Pune o oală cu apă pe foc și las-o să fiarbă. Apoi, ia vasul de pe foc, adaugă două până la trei picături de ulei de oregano și acoperă-l.

Pregătește în prealabil un prosop pentru a-ți acoperi umerii, spatele, capul și, în cele din urmă, oala. În acest fel, vei putea menține căldura oalei mai mult timp.

Odată ce ai parcurs de pașii 1 și 2, așează oala încă acoperită pe o masă chiar sub nas.

Asigură-te că nu te vei arde și descoperă cu atenție oala. Respiră aburul pe nas timp de aproximativ 6 până la 12 minute. Acest lucru te va ajuta să eliberezi mucusul din nări.

Evită curenții de aer și temperaturile reci în timpul și după inhalarea aburului decongestionant.

➤ Pentru cazurile de durere în gât

Într-un pahar cu apă caldă, pune una până la două picături de ulei de oregano.

Acum, cu înghițituri mici, fă gargară aproximativ jumătate de minut.

Repetă până când ai terminat apa. Acest lucru te va ajuta să reduci inflamația.

➤ Cum se aplică uleiul de oregano pe piept

Amestecă într-un castron mic 1 până la 2 lingurițe de ulei de cocos cu 5 până la 8 picături de ulei esențial de oregano timp de câteva secunde.

Cu mâinile calde, pune uleiul amestecat pe vârfurile degetelor și freacă-l ușor pe piept.

Trebuie să stai la căldură în timpul și după tratament.

Contraindicațiile uleiului esențial de oregano de care trebuie să ții seamă


Ai grijă să nu iei o doză excesivă de ulei esențail de oregano. Trebuie să știi că acest remediu naturist are o concentrație mare. 

Dacă folosești prea mult sau îl utilizezi pentru o perioadă suficient de lungă de timp, conținutul său de timol ar putea produce efecte adverse.

Printre cele mai frecvente efecte secundare ale uleiului esențial de oregano se numără alergiile cutanate și oculare, greața și vărsăturile, dispepsia și erupțiile cutanate. 

Există încă o lipsă de studii științifice care să susțină utilizarea acesteia la femeile gravide și la copii, deci este bine să eviți acest ulei în ambele cazuri.

Cum și de unde cumperi  ULEI Esențial de OREGANO  la cel mai bun preț
Specialiștii recomandă să cumperi din surse de încredere. Farmaciile și plafarurile online reprezintă o variantă bună, dar doar acele farmacii și plafare online care sunt verificate și care oferă servicii profesionale clienților.