PUDRA de ROȘCOVE remediu în cura de slăbire. Beneficii, a slăbit cineva cu pudra de roșcove. Rețete pentru dietă.

 Sumar articol PUDRA de ROȘCOVE remediu natural în cura de slăbire


➤ Pudra de roșcove ce este și la ce se folosește
➤ Pudra de roșcove benefiicii cât este de sănătoasă
➤ Pudra de roșcove ca remediu al problemele digestive
➤ Despre rolul pe care îl are pudra de roșcove în curele de slăbire
➤ Recomandări cum să consumi pudră de roșcove. Rețete cu pudră de roșcove.

Ce este pudra de roșcove și la ce se folosește ca si remediu naturist


Obținută prin măcinarea păstăilor de roșcove coapte, pudra de roșcove este utilizată ca îndulcitor natural, dar și ca înlocuitor pentru cacao. 

Pudra de roșcove poate fi consumată atât de adulți, cât și de copii, deoarece are multe beneficii pentru sănătate. Părinții, în special, preferă să o folosească mai ales pentru a le prepara celor mici dulciuri sănătoase de casă.

pudra de roscove pentru slabire retete valori nutritionale


Când prepari diverse rețete, poți substitui cacaua cu pudra de roșcove în raport 1/1. Practic înlocuiești cacaua cu aceeași cantitate de pudră de roșcove. Dacă ai intoleranță la lactoză sau ai adoptat dieta vegană, pudra de roșcove poate înlocui ciocolata cu lapte în rețetele pentru dulciuri.

Pudra de roșcove este o sursă de vitamine și minerale. Conține vitaminele A, B2, B3, B6, dar și cupru, calciu, mangan, potasiu, magneziu, zinc, seleniu,

Ce beneficii are pudra de roșcove și cât de sănătoasă este


Pudra de roșcove nu conține grăsimi, însă e o sursă de fibre mai bună decât cacaua. Fibrele ajută la reglarea colesterolului și a tensiunii arteriale, la prevenirea constipației și la păstrarea unei greutăți adecvate.

Se pare că pudra de roșcove este indicată și pentru persoanele care țin cură de slăbire, pentru că ajută la scăderea apetitului și dă senzația de sațietate pentru mai mult timp. 

De asemenea conține fier, cupru, zinc, mangan și vitamina A,  ultima dintre aceastea fiind utilă pentru păstrarea sănătății oculare.

Beneficii pudra de roșcove
  • Conține o cantitate mare de fibre
  • Conține antioxidanți
  • Conține cantități mici de zaharuri și grăsime
  • Nu conține cofeină
  • Nu conține gluten

Ca și cacaoa, pudra de roșcove conține polifenoli, antioxidanți recunoscuți pentru proprietățile de reducere a riscului cardiovascular.

Pudra de roșcove ca remediu al problemele digestive


Pudra de roșcove combate eficient diareea

Bogată în taninuri (polifenoli care se găsesc în unele plante), pudra de roșcove poate fi folosită ca remediu natural pentru combaterea diareei. 

Cercetările clinice au arătat că administrarea carobului împreună cu săruri de rehidratare este o metodă eficientă pentru tratarea diareei acute la copiii între 3 luni și 2 ani. 

De asemenea, câteva studii au arătat că, dacă pudra de roșcove este amestecată în laptele bebelușului, acesta are mai puține episoade de regurgitație.

Taninii pe care îi conțin roșcovele au un efect benefic asupra mucoasei tubului digestiv, prevenind înmulțirea bacteriilor periculoase. Zaharurile naturale din pudra de roșcove pot fi de ajutor și pentru ameliorarea diareei.

Despre rolul important pe care îl are pudra de roșcove în curele de slăbire


Pudra de roșcove este considerată o alternativă cu puține calorii, cu puține grăsimi și fără cafeină la cacao și ciocolată. 

O linguriță conține aproximativ 13 kcal și de aproximativ 17 ori mai puțină grăsime decât ciocolata. 

Pudra de roșcove este  înlocuitorul ideal pentru cacao în cazul celor care se luptă cu kilogramele în plus sau consumă foarte multe dulciuri. 

Conținutul de fibre al pudrei de roșcove este și el important pentru slăbire, putând fi de ajutor în cazul dietelor. Chiar dacă ingerezi o cantitate mică de pudră de roșcove, aceasta are proprietatea de a-și mări volumul în contact cu sucul gastric, oferind senzația de sațietate.

Valori nutriționale pudra de roșcove vs. cacao

♦ 1 lingură de pudră de roșcove are 35 de calorii, 0 g grăsime, 0 g grăsmi saturate, 13 g carbohidrați, 7 g zahăr, 7 g fibre și 52 mg calciu.

♦ 1 lingură de cacao are 35 de calorii, 2 g grăsime, 1 g grăsimi saturate, 9 g carbohidrați, 0 g zahăr, 6 g fibre și 19 mg calciu.

Recomandări cum să consumi pudră de roșcove. Rețete cu pudră de roșcove.


Doza zilnică recomandată de pudră de roșcove este estimată la 20-30 de grame pe zi la adulții sănătoși. Pentru a o consuma sunt mai multe opțiuni:

♦ Pudra de roșcove sub formă de băutură
Adaugă pudră de roșcove în apă caldă sau rece, în funcție de preferințele tale. Poate fi adăugată și în lapte sau ceai. Este interesant de adăugat și în sucurile de fructe sau chiar sosuri pentru că are proprietatea de a se amesteca bine, în același timp aducând un gust inedit.

Înlocuiește ciocolata caldă cu o băutură delicioasă cu pudra de roșcove. 

Pune într-un ibric o linguriță de pudră de roșcove și 250 ml de lapte la alegere (de vacă, de migdale, de orez, etc.) și amestecă-le pe foc mediu până se desfac cocoloașele. 

Adaugă și câteva picături de vanilie, iar când începe să fiarbă, oprește focul și toarnă băutura într-o cană.

♦ Pudra de roșcove în diverse rețete
Cea mai simplă întrebuințare este de a fi înlocuitor pentru cacao. În toate rețetele care conțin cacao poți adăuga aceeași cantitate de pudră de roșcove. Vei putea prepara rețete mai puțin calorice și vei putea evita cacaua dacă ai alergie la aceasta.

Retetă de ciocolată vegană cu pudră de roșcove

Ingrediente:

6 linguri de pudră de roșcove
3 linguri de ulei de cocos
6 linguri de făină de nucă de cocos
1 linguriță de zahăr
Esență de vanilie
Câteva migdale
 Mod de preparare:

Încălzește puțin uleiul de cocos și amestecă-l cu pudra de roșcove și făina de cocos. Adaugă zahărul

Încorporează în aluatul format bucățele de migdale și câteva picături de esență de vanilie. Pune aluatul în folie alimentară și dă-l la frigider până când se solidifică.