Recomandări VITAMINE Remedii pentru sănătatea ochilor şi pentru îmbunătățirea vederii

 Remedii picături pt regenerarea vederii ➤ Vitamine pentru ochi adulți ➤ Vitamine pentru ochi naturiste, ➤ Suplimente naturale pentru ochi copii forum


Care sunt vitaminele esențiale pentru buna funcționare a ochilor


Pentru îmbunatățirea vederii cel mai de preț aliat sunt antioxidanții, acele substanțe care anihilează efectul nociv al radicalilor liberi la care suntem expuși zilnic si care sunt răspunzători de aparitia bolilor.

Studiile efectuate in acest sens au demonstrat ca persoanele care consuma fructe si legume galbene si verzi prezintă un risc mult mai scăzut de a dezvolta boli oculare, cu precădere boli care sunt favorizate de înaintarea in vârstă.

remedii vitamine pentru imbunatatirea vederii👉 Riboflavina antioxidant pentru sănătatea ochilor

Riboflavina este un antioxidant care poate proteja ochii de stresul oxidativ. Aceasta este un tip de vitamina B (B2) și poate preveni cataracta. 

Deficiența de riboflavină poate provoca această afecțiune. În această privință, s-a descoperit că majoritatea oamenilor care suferă de cataractă nu au destulă vitamina B2 în organism.

👉 Vitamina A are un rol esențial în sănătatea vederii. 

Vitamina A este un antioxidant care împiedică procesul de degenerare a corneei si a retinei, protejează ochii si ajuta la menținerea unei vederi normale.

Deficiența de vitamina A poate duce la o afecțiune rară, numită xeroftalmie. Aceasta se manifestă prin incapacitatea de a vedea noaptea, urmată de uscarea progresivă a canalului lacrimal. În cazuri avansate, corneea se subțiază, provocând orbire ireversibilă. De asemenea, vitamina A poate reduce riscul de cataractă și degenerescență maculară.

👉 Vitamina E remediu important pentru regenerarea vederii

Vitamina E are proprietăți antioxidante și protejează ochii de radicalii liberi dăunători. De asemenea, unele studii au descoperit că o alimentație bogată în vitamina E poate preveni cataracta provocată de înaintarea în vârstă.

Când vitamina E este combinata cu carotenoizi (luteina ,zeaxantina ) protejează vederea si reduce riscul de DMLV.

👉  Vitamina C pentru îmbunatățirea vederii

La fel ca vitamina E, acest nutrient este un antioxdant puternic ce poate proteja ochii de radicalii liberi dăunători. De asemenea, aceasta formează colagen, o proteină care menține structura oculară. Unele studii sugerează că vitamina C poate preveni cataracta și alte afecțiuni oftalmologice progresive.

👉 Remedii alimentare recomandate pentru regenerarea vederii

⧫ Afinele – Conțin o cantitate mare de antioxidanți, care îți vor proteja ochii de radicalii liberi. De asemenea, vor îmbunătăți și circulația sanguină la nivelul ochilor.

⧫ Strugurii și coacăzele – Au rol în vederea pe timpul nopții.

⧫ ​Morcovii – Sunt bogați în beta-caroten, care e deja celebru pentru rolul său în imbunatatirea vederii, dar și în vitamina A.

⧫ Peștii de apă rece (ex. somonul) – Peștii au un conținut mare în DHA, un acid gras care vine în ajutorul membranelor celulare ale ochilor. Aceștia sunt folosiți sub diverse forme de tratament în boli ca degenerarea maculară, ochi uscați sau îmbunatățirea vederii in general.

⧫ Legumele verzi – Conțin nutrienți care protejează macula ochilor, datorită cantității mari de carotenoide pe care le conțin

⧫ Usturoiul, ceapa și ouăle – Conțin de asemenea antioxidanți cu rol benefic pentru cristalin

Cum și de unde cumperi Vitamine Remedii pentru sănătatea ochilor  la cel mai bun preț


Specialiștii recomandă să cumperi din surse de încredere. Farmaciile și plafarurile online reprezintă o variantă bună, dar doar acele farmacii și plafare online care sunt verificate și care oferă servicii profesionale clienților.