Treceți la conținutul principal

Folosirea BICARBONATULUI DE SODIU: beneficii, utilizări și întrebuinţări practice

Bicarbonat de sodiu utilizări medicale ➢ La ce se folosește bicarbonatul de sodiu ➢ La ce putem folosi bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un remediu cu proprietăți antibacteriene, antifungice, antiseptice şi antiinflamatoare şi că este un medicament natural puternic ce luptă împotriva unei arii extinse de afecţiuni medicale, răceli, probleme dentare și ale pielii. 

Bicarbonat de sodiu utilizări medicale 

Bicarbonatul calmează arsurile și durerile gastrice

Dizolvă o linguriță de bicarbonat într-o cană cu apă și bea acest amestec încet, pentru a calma durerile provocate de mâncarea picantă și grasă sau după o masă copioasă. 

Bicarbonatul combate durerile de stomac, refluxul gastric și senzația de arsură din coșul pieptului.

pareri folosirea bicarbonatului de sodiu remedii si tratamente

Bicarbonatul de sodiu combate infecțiile urinare

Dacă ai o sensibilitate față de bacteriile și germenii care determină infecții urinare, este bine să faci o cură cu bicarbonat. 

Dizolvă 2 lingurițe de bicarbonat într-un pahar cu apă sau cu suc de merișor și bea dimineața. Repetă acest lucru de 2 ori pe săptămână timp de câteva luni, în paralel cu tratamentul pentru infecții urinare și vei căpăta rezistență.

Bicarbonatul reduce febra musculară

Bicarbonatul combate efectele acidului lactic care provoacă febra musculară după ce faci sport sau un efort deosebit. Dizolvă 2 lingurițe de bicarbonat în 500 ml de apă și bea cu o oră înainte să mergi la sală.

Bicarbonatul de sodiu pentru păr ras sau uscat

Datorită proprietăţilor sale de curăţare, bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat cu succes ca tratament pentru păr. Este util în eliminarea impurităţilor de la nivelul scalpului, a mătreţii şi ca tratament cu efecte benefice pentru părul prea gras sau uscat.

Bicarbonatul calmează înțepăturile de insecte

Dacă te înțeapă țânțari, bondari sau paianjeni, pregătește rapid o pastă moale din bicarbonatul de sodiu și apă, de consistența pastei de dinți, și masează zonele iritate de înțepături.

Bicarbonatul potolește usturimile provocate de urzici

La fel de eficient este bicarbonatul și pentru usturimea provocată de urzici. Dacă ai mers pe dealuri sau prin pădure și te-ai urzicat, iar pielea este toată roșie și inflamată, pulverizează apă termală și apoi presară un strat subțire de bicarbonat. Acesta va calma durerile și inflamația.

Bicarbonatul de sodiu combate ciuperca unghiilor

Dacă ai probleme din cauza ciupercilor care cresc sub unghiile de la picioare, fă zilnic o baie de cel puțin 15 minute cu bicarbonat. 

Folosește un litru de apă călduță, într-un mic lighean, și adaugă 2 – 3 linguri de bicarbonat. Lasă picioarele să se înmoaie bine în apă, apoi curăță unghiile cu o periuță și aplică tratamentul antifungic. Bicarbonatul împiedică înmulțirea ciupercilor și grăbește vindecarea unghiilor.

Bicarbonatul de sodiu este un excelent deodorant delicat pentru subraț

Combină 2 părți bicarbonat, cu 2 părți ulei de cocos și adaugă ulei esențial parfumat din flori. După fiecare duș, aplică această pastă la subraț și vei vedea că pielea rămâne curată, mirosul de transpirație nu se mai simte, bluzele nu se mai pătează, iar cu timpul pielea de la subraț va fi mai elastică și catifelată.

Bicarbonatul de sodiu previne coșurile pe ten, pe decolteu și pe spate

Bicarbonatul de sodiu este ideal pentru a menține pielea sănătoasă, pentru a curăța porii și pentru a regla sebumul. 

Masează tenul sau zonele unde știi că apar coșuri cu o pastă din bicarbonat și apă termală și las-o să acționeze 10 minute, apoi clătește cu apă călduță. Repetă în fiecare zi, până când scapi de coșuri.

Bicarbonatul de sodiu calmează iritațiile provocate de scutece

Dacă se termină pudra obișnuită pe care o folosești pentru bebelușul tău, o poți înlocui cu bicarbonat, după ce cureți pielea cu grijă.

Bicarbonatul de sodiu calmează usturimea provocată de afte bucale

Dacă ai mâncat ceva picant și ai făcut afte dureroase, clătește gura de mai multe ori cu apă și bicarbonat. Usturimea se va calma treptat.

Bicarbonatul de sodiu pe post de apă de gură

În fiecare seară, după ce te speli pe dinți, clătește gura cu bicarbonat dizolvat în apă. Dacă repeți acest lucru zi de zi, vei combate iritațiile gingiilor, depunerea de tartru și mirosul neplăcut al respirației.

Pastă de dinți cu bicarbonat de sodiu

Presară bicarbonat pe pasta ta de dinți obișnuită în fiecare dimineață și seară. Cu timpul, dinții vor avea nuanța albă din tinerețe și vei preveni depunerea de tartru.
MAI POTI CITI