Persoanele afectate de COVID-19 mai altruiste față de mașinile inteligente

Persoanele afectate de COVID-19 au arătat același altruism față de computere și partenerii umani. 

Pe măsură ce participanții la studiu au fost din ce în ce mai distrăși de la îngrijorările legate de coronavirus, au devenit mai compasiuni față de mașini.

Aceasta este concluzia unui studiu efectuat de o echipă de cercetători de la USC, Universitatea George Mason și Departamentul Apărării al SUA.

În studierea interacțiunilor om-mașină, cercetătorii au observat că persoanele afectate de COVID-19 au prezentat, de asemenea, mai mult altruism atât față de alte persoane, cât și față de mașini.

Oamenii de știință au observat că, în general, oamenii renunță la normele sociale de interacțiune umană și tratează mașinile în mod diferit. 

Comportamentul se menține chiar și atunci când mașinile devin mai asemănătoare omului; cred că Alexa, persoana din sistemul dvs. de navigație a vehiculului sau alți asistenți virtuali. 

epidemia de covid-19 si inteligenta artificiala

Acest lucru se datorează faptului că comportamentul implicit al omului este adesea condus de gândirea euristică - judecățile rapide pe care le folosesc oamenii pentru a naviga în interacțiuni zilnice complexe.

Rezultatele studiului sunt în concordanță cu cercetările anterioare care arată că dezastrele aduc adesea compasiune la oamenii care se simt obligați să ajute. 

În timpul pandemiei COVID-19, oamenii au devenit mult mai dependenți de mașini pentru a cumpăra produse online, pentru a lucra de la distanță de acasă, pentru participa la cursuri sau pentru a obține echipamente de protecție personală.

Rezultatele studiului de la Universitatea George Manson indică faptul că este posibil să încurajăm bunăvoința față de mașini în alte moduri, inclusiv inclusiv mașini care exprimă emoții sau indicii culturale.

Dar studiul ridică și îngrijorări. De exemplu, programatorii nefericiți ar putea proiecta mașini care să arate și să pară mai umane pentru a câștiga încrederea oamenilor și apoi a le înșela.


Trimiteți un comentariu