Săptămâna 11 de sarcină forum. Crampe în săptămâna 11 de sarcină. Sfaturi și recomandări.

 Sanii in săptămâna 11 de sarcina, burtica la 11 săptămâni de sarcina, săptamâna 11 de sarcina forum, saptamana 11 de sarcina sexul copilului sau crampe in săptămâna 11 de sarcina, iată câteva dintre interesele cele mai observate pe forumurile de discuții online.

In săptamana 11 de sarcina fatul începe sa aiba deja trăsături umane clare. Practic a trecut aproape un sfert din perioada de sarcină iar fătul a ajuns la mărimea unui mic lime, iar de acum înainte formele sale încep sa se contureze tot mai bine. Deocamdată, insă, capul acoperă jumătate din lungimea corpului.

SUMAR ARTICOL Săptămâna 11 de sarcină forum
 
➤ Bebelușul tau in săptămâna 11 de sarcină
 
➤ Corpul tau in săptămâna 11 de sarcină
 
➤ Sfaturi și recomandări pentru săptămâna 11 de sarcină
 
Bebelușul tau in săptămâna 11 de sarcină

sapatamana 11 de sarcina forum recomandari medicale

In săptămâna 11 de sarcina bebelușul măsoară aproximativ 5 cm si cântărește intre 7 - 8 grame. Organele sale sunt complet formate, iar inima bate cu 120-160 de bătăi pe minut. 

De acum, fatul are limba si urechile formate, ochii sunt vizibili, la fel si degetele si se formează patul unghial. 

De asemenea, foliculii de par încep sa se formeze. Caile nazale se deschid, la fel si gura, iar fătul începe sa înghită lichid amniotic pe care-l elimina prin urina. 

In săptămâna 11 de sarcina încep sa se întărească oasele. Cu toate ca sexul bebelusului este mai greu de observat deocamdată, dacă este fetita, in aceasta perioada i se formează ovarele.

Ce se întâmplă cu corpul tau in saptamana 11 de sarcina

In saptamana 11 de sarcina, continua sa fie resimtite mare parte din simptomele anterioare. Astfel, vor continua balonarea, flatulenta, arsurile stomacale si oboseala, dar si urinarile frecvente si durerile resimțite la nivelul sânilor.

Ceea ce s-ar putea sa se intensifice in săptămâna 11 de sarcina este apetitul, in schimb greata si senzatia de voma incep sa se diminueze. 

Uterul continua sa crească, iar circulația sângelui se intensifica, de aceea de acum multe femei pot percepe o stare accentuata de sete sau de căldura. 

Totodata, dat fiind ca organismul este fortat sa producă mai mult sânge, s-ar putea sa apară stări destul de frecvente de amețeală, uneori însoțite de leșin.

Un alt aspect care incepe sa se observe odată cu săptămâna 11 de sarcina este crestarea accelerata a parului si unghiilor, aspect datorat atat faptului ca apar schimbări hormonale in organismul viitoarei mamici, cat si faptului ca circulația sângelui se intensifica, implicit si oxigenarea celulara.

Sfaturi și recomandări pentru saptamana 11 de sarcină

Dat fiind faptul ca pofta de mancare creste considerabil începând cu saptamana 11 de sarcina, este important sa fii atenta la dieta si sa nu raspunzi chiar tuturor poftelor pe care le ai sau, daca o faci, cel putin asigura-te ca o faci la ore normale. 

O alimentație greoaie iti poate tulbura somnul si te poate agita si pe tine si pe micuțul care se dezvolta in burtica ta.

Continua sau, daca nu ai început, va trebui sa o faci, sa mergi pe o alimentație sănătoasă bazata pe fructe, legume, proteine din carne si produse lactate. Salatele si supele sunt esentiale acum pentru ca vor evita si balonarea, dar si constipația. 

Este bine să ții cont ca, pe măsura ce uterul creste, va creste si riscul de balonare deoarece acesta apasa pe intestine. In plus, progesteronul, hormon necesar in sarcina, are rol de a relaxa muschii, inclusiv mușchii abdominali si intestinali, si astfel se pot acumula mai multe gaze.

Un alt aspect important, util si in caz de balonare si constipație, dar si pentru menținerea tonusului si a greutatii in limite normale, este mișcarea. 

Poti face mișcare in fiecare zi, atâta timp cat nu te epuizezi si nu depui un efort prea mare. Poti merge la inot, poti practica yoga, pilates, dar si genoflexiuni.

Odihna este, de asemenea, un sfat important in sarcina. Este recomandat ca viitoarea mămica sa se odihnească corespunzător, ținând întotdeauna picioarele la un nivel mai inalt, cumva deasupra capului, aspect care va sustine mult circulația sângelui in zona superioara a corpului, fiind si o metoda pentru a combate starile de lesin.

Igiena devine un factor esential in sarcina dat fiind ca imunitatea este usor slabita, corpul fiind preocupat cu menținerea sarcinii. 

De aceea, este foarte important sa te feresti de raceli, gripe, viroze, infectii urinare si enterocolite, iar daca te confrunti cu o afecțiune, NU folosi în niciun caz automedicația, ci contactează-ti medicul pentru tratamentul corespunzator in sarcină.


Trimiteți un comentariu