Treceți la conținutul principal

Tratament unghii subțiri, exfoliate și fragile farmacia naturistă

Tratament pentru unghii exfoliate si crapate ➢ Tratament unghii exfoliate farmacie naturista ➢ Tratament pentru unghii fragile ➢ Tratament pentru unghii distruse

Iată câteva sfaturi de tratamente naturale pe care le puteți folosi pentru a vă întări unghiile exfoliate și fragile în cel mai scurt timp

1) Tratament cu lămâie și ulei de măsline pentru unghii exfoliate și crăpate

Un tratament naturist simplu pentru regenerarea unghiilor fragile este amestecul a două linguri de ulei de măsline cu zeama de la o jumătate de lămâie. 

Cele două ingrediente se pun pe foc, se încălzesc şi apoi se înmoaie unghiile. 

Se lasă până lichidul se răceşte. Pentru rezultate vizibile, acest tratament se repetă în fiecare seară timp de două săptămâni.

tratamente naturiste unghii fragile exfoliate

2) Suplimentele cu biotină excelent tratament pentru unghiile fragile și crăpate

Biotina (cunoscută și sub numele de vitamina H și vitamina B-7) este una dintre vitaminele B. Deoarece este solubilă în apă, nu este stocată de corp, deci trebuie să vă asigurați că o consumați zilnic.

Biotina poate ajuta la întărirea părului și a unghiilor și, de asemenea, ajută sistemul nervos al corpului să funcționeze corect. 

Poate fi găsită în alimente cum ar fi sardinele, ouăle fierte și leguminoasele sau puteți lua o vitamină B sau un supliment.

Înainte de a lua un supliment de biotină, consultați medicul înainte pentru a vă asigura că este sigur pentru voi.

3) Atenție la ojele pe care le folosești, unele dintre acestea pot fragiliza și exfolia unghiile

Multe oje sau tratamente conțin substanțe chimice dure care pot de fapt

să slăbească unghiile. Eliminarea lacului de unghii care conține acetonă trebuie evitată, deoarece poate deteriora unghiile.

Căutați lacuri de unghii și absorbții netoxice, precum și îndepărtarea lacurilor fără acetonă.

4) Tratament cu sare de mare şi bicarbonat de sodiu pentru unghii distruse și fragile

Se încălzeşte o jumătate de litru de apă în care se dizolvă o linguriţă de sare de mare. În această apă, degetele trebuie ţinute timp de aproximativ 20 de minute, după care se aplică o crema hidratantă. 

Se repetă procesul în fiecare zi, timp de o săptămâna. 

O pastă din bicarbonat de sodiu şi apă pe care să o freci cu ajutorul unei periuţe de dinţi pe unghiile deteriorate poate face minuni. Pe lângă faptul că le întărește, bicarbonatul de sodiu, la fel că şi lămâia, albește suprafața unghiei.

5) Hidratare remediu esențial pentru unghiile fragile

Consumul de apă suficientă este esențial pentru sănătate, iar sănătatea unghiilor nu face excepție. 

Fără umiditate adecvată, unghiile pot deveni fragile și se pot rupe și se pot coji cu ușurință. Consumul de apă suficientă le ajută să păstreze umezeala și să rămână puternice

6) Tratament cu miere și lapte pentru unghiile subțiri

Un tratament eficient şi uşor este să apelăm la produse pe care sigur le are orice gospodină în propria bucătărie. Un amestec dintr-o lingură de miere, două gălbenuşuri şi trei linguri de lapte călduţ poate ajuta. 

Înmoaie unghiile în compoziţia obţinută timp de 15-20 de minute, după care, clăteşte cu apă călduţă. Aceste ingrediente hidratează şi hrănesc unghiile, făcându-le mai rezistente şi mai sănătoase.
MAI POTI CITI