AFINELE BENEFICII ca sirop, extract sau ceai. Mâncați afine pentru inimă, ochi și depresie.

Contraindicații afine ➣ Sirop de afine beneficii ➣ Extract de afine beneficii ➣ Ceaiul de afine beneficii ➣ Cate afine se mananca pe zi ➣ Beneficii afine ficat

Afinele de la beneficii la contraindicații


Afinele au efecte antidepresive Tot conținutul de flavonoide este responsabil și pentru îmbunătățirea stării de spirit și reducerea stărilor depresive.

Pentru ca au un continut redus de zaharuri si in acelasi timp un continut ridicat de fibre, afinele au un indice glicemic scazut. 

Indicele glicemic, alaturi de continutul ridicat de antioxidanti, reprezintă un avantaj pentru persoanele cu diabet, carora le sunt recomandate afinele si alte fructe de padure. 

Continutul de antioxidanti al afinelor sustine sanatatea aparatului circulator, deseori afectat de diabet.

wiki tratament cu afine beneficii si contraindicatii

Consumul regulat de afine poate sustine sanatatea aparatului ocular odata cu inaintarea in varsta. Aportul ridicat de antioxidanti al afinelor poate proteja fata de cataracta sau degenerescenta maculara.

Medicina traditionala recomanda afinele pentru diverse tulburari gastrointestinale, dar si pentru probleme urinare, ele fiind inrudite cu merisoarele, fructe incluse frecvent in produsele pentru tractul urinar.

Afinele pot fi considerate alimente sanatoase pentru creier. Antocianinele, compusii cu rol antioxidant care dau afinelor culoarea inconfundabila, pot proteja celulele creierului fata de efectele negative ale inflamatiei, prevenind declinul cognitiv. 

Un studiu clinic desfasurat la Universitatea de Stat din Florida a demonstrat ca afinele pot fi bune si pentru inima, datorita activitatii antioxidante a unui alt compus: oxidul nitric.

Un grup a primit zilnic pentru consum pudra de afine – echivalentul unei cesti de afine proaspete, in timp ce al doilea grup a primit un placebo. 

Dupa 8 saptamani, femeile din primul grup au avut tensiunea  arterială mai scazuta si s-a observat reducerea rigiditatii arteriale. In mod special, cercetatorii au observat si ca nivelul de oxid nitric crescuse cu 68,5%. Oxidul nitric joaca un rol important in scaderea rigiditatii arteriale, acesta dilatand si relaxand vasele de sange.

Afinele contraindicații și efecte adverse

In cazul în care te afli sub tratament cu warfarină, un medicament din clasa anticoagulantelor, sau suferi de afecțiuni ale sângelui (hemofilie), discută cu medicul tău înainte de a consuma afine sau remedii pe bază de afine. 

De asemenea, anumite persoane pot avea alergie la afine. Printre principalele simptome ale alergiei la afine se numără pruritul local (mâncărime), umflarea feței și a gâtului, dificultate la respirație. Specialiștii susțin totuși că alergiile apar doar în cazuri rare.
kitunghii.ro


Trimiteți un comentariu