Elefant.ro și Libris.ro librăriile online de TOP în vânzarea de carte online din România

BANI din CĂRȚI! Iată topul anual al celor mai puternice librării cu cărți online din România.

InsightOut 2021 este studiul internațional care analizează magazinele de e-commerce cu cea mai activă și matură prezență digitală din Romania.

Conform rezultatului acestui studiu de piață lideri în comerțul online de carte sunt librăriile Elefant.ro și Libris.ro.

În timp ce Elefant.ro este activ în multe categorii (inclusiv cosmetice și parfumuri, de exemplu), Libris.ro este un jucător clasic al comerțului cu carte fizică și în format electronic. 

Sunt și librării online precum Cărturești, Litera sau Humanitas care au pornit cu magazine fizice și au migrat spre zona online-lui.

elefant.ri si libris.ro cele mai ieftine carti online in top

Atât Elefant.ro cât și Libris.ro se disting în piața vânzărilor de carte onlineprintr-o strategie eficientă de e-mail marketing.


În general, în categoria books (vânzare de carte online), se pune mai puțin accent pe comunicarea prin social media (Facebook, Instagram etc.). 

Elefant.ro este singurul jucător care are o aplicație mobilă completă și este și cel mai activ pe social media. 

Elefant are o maturitate tehnologică foarte mare pe toate criteriile, dar are un scor ceva mai slab la timpul de încărcare a magazinului online care este puțin peste media categoriei.

Libris.ro este singurul jucător din raport care a dezvoltat o funcționalitate de tip “răsfoiește cartea”, dar are un proces de sign-up mai complex decât competitorii. 

În același timp, la Libris.ro procesul de cumpărare este cel mai prietenos din categorie.


Librăria online Cărturești are o prezentă a magazinelor fizice importantă, dar prezenta digitală este ceva mai redusă – au de aproape 3 ori mai puțini vizitatori lunari decât Elefant, de exemplu. 

Cărturești.ro este poziționat în raport pe granița dintre Challengers și Conservatives.


De asemenea, arată raportul InsightOut 2021, zona de Customer Experience & Customization nu este foarte dezvoltată, mai ales în ceea ce privește motorul de recomandări.

Deși Litera.ro si Librarie.net au o prezentă digitală similară, există o diferență importantă, între cele 2 magazine online de carte, în ceea ce privește maturitatea digitală. 

Litera.ro are indicatorii visitor engagement și customer experience & customization mai buni, pe toate dimensiunile decât Librărie.net


Trimiteți un comentariu