Wiki Cearcane sub ochi la copii. Cauze cearcane bebe 6 luni la 1 an explicate pe forum.

Cearcăne bebelusi 6, 8 luni? Da există cearcane la bebelusi și forumurile sunt pline de întrebări și răspunsuri pe această temă.

În acest articol vom oferi câteva informații despre cearcane bebe 1 an, cearcane la bebelusi cauze, 
cearcăne la bebelusi de 3. 6, 7 luni.

WIKI: Cearcănele reprezintă culoarea mai închisă a pielii care înconjoară ochii.

Colorarea violet-albăstruie a zonei de sub ochi şi uneori chiar şi a pleoapelor superioare provine din stagnarea în aceste ţesuturi foarte moi a sângelui şi fluidelor.

Cearcanele la copii de la vârsta de 3 luni, 6 luni la 1 an pot fi cauzate de anumite stari patologice sau de anumite afectiuni. 

In cazul cearcanelor, la nivelul vaselor capilare care iriga pielea pleoapei se produce oxidarea hemoglobinei, proces in urma caruia rezulta anumite elemente de culoare inchisa care sunt vizibile la nivelul suprafetei cutanate a pleoapelor.

forum cauze tratament cearcane bebe 3 6 7 luni

Nu intotdeauna cearcanele copiilor reprezinta o problema serioasa si nu intotdeauna cearcanele la bebe apar din cauza alimentatiei proaste sau a somnului redus.

Cea mai frecventă cauză a cearcănelor la bebeluți este congestia nazală (inflamația țesutului care căptușește interiorul nărilor) și care, la rândul ei, poate avea mai multe cauze:

• polipi;
• alergii;
• rinite cronice;
• sinuzite cronice;
• răcelii repetate.

De asemenea cearcănele la bebe pot fi moștenite (genetice) dacă în familie mai sunt persoane cu această manifestare.

Cearcănele la copii pot fi frecvent întâlnite în parazitoze, de aceea identificarea parazitului și tratamentul adecvat vor rezolva această problemă.

Cearcănele la bebeluși mai pot apărea în cazul care micuțul este deshidratat (când varsă și nu primește alimentația și lichidele, mai ales dacă asociază scaune diareice sau febră frecventă, dacă afară este foarte cald și copilul nu primește suficiente lichide sau după expunerea prelungită la soare fără o hidratare corectă). 

Tratamentul cearcănelor la bebe constă în depistarea și tratarea cauzei care a dus la apariția acestora, excepție făcând cearcănele moștenite. 

Este indicat să înlăturați toate cauzele care pot  favoriza apariția cearcănelor – să hidratați copilul cât mai bine, să respectați orele de somn, să evitați expunerea prelungită la soare, dar și privitul timp îndelungat la TV/calculator/tabletă, să respectați o igienă cât mai riguroasă a mâinilor și a modului de pregătire a alimentelor pentru copil, pentru a evita apariția parazitozelor. 

Dacă cearcănele persistă, recomandăm să mergeți la un consult de specialitate la medicul pediatru.


Trimiteți un comentariu