Dietele de DETOXIFIERE sunt benefice sau dăunătoare organismului


Program detox acasa, dieta detox meniu, retete detoxifiere organism, curatarea colonului si detoxifierea organismului in 7 zile și am putea continua mult și bine lista cu cele mai dezbătute subiecte pe forumuri despre detoxifiere.

Dietele de detoxifiere sau planurile de alimentație concepute pentru „detoxifierea” organismului de substanțe toxice sunt populare printre persoanele interesate de îmbunătățirea sănătății lor.

Promovarea planurilor de dietă ca modalitate de detoxifiere a organismului este foarte frecventă. Aceste planuri implică de obicei restricții alimentare și suplimentarea cu diferiți nutrienți și plante medicinale.

Chiar dacă dietele de detoxifiere sunt populare în lumea sănătății, majoritatea acestor diete sunt inutile și unele pot fi chiar dăunătoare sănătății generale.

În această caracteristică specială, explicăm ce sunt dietele de detoxifiere și vedem ce spune știința dacă oferă beneficii pentru sănătate.

wiki dietele de detoxifiere

Chiar dacă organismul se poate detoxifica prin biotransformare, oamenii promovează dietele de detoxifiere ca fiind o modalitate de a promova eliminarea optimă de toxine, de a îmbunătăți starea generală de sănătate și de a încuraja pierderea în greutate.

Aceste programe de detoxifiere implică în mod obișnuit postul, suplimente alimentare diverse, diete vegane stricte, diete lichide, sau alte metode despre care se pretinde că detoxifică organismul.

Programele de detoxifiere pot încuraja, de asemenea, utilizarea practicilor potențial periculoase, cum ar fi clisme cu cafea, în care o persoană administrează cafea prin rect.

Cercetătorii au legat clismele cu cafea autoadministrate de cele mai grave efecte secundare, cum ar fi arsuri rectale, dezechilibre electrolitice și perforație rectală . Această practică poate fi chiar fatală.

În ciuda numeroaselor afirmații privind îmbunătățirea sănătății de către creatorii și susținătorii dietei de detoxifiere, majoritatea programelor de detoxifiere nu au ]n spate dovezi clinice care să susțină eficacitatea sau siguranța acestora.

În plus, programele de dietă de dezintoxicare pot fi costisitoare, în special cele care încurajează utilizarea plantelor medicinale și a altor suplimente alimentare.

Multe diete de detoxifiere nu sunt dăunătoare, deoarece de obicei oamenii le urmează doar câteva zile și cuprind de obicei alimente pe bază de plante, cum ar fi smoothie-uri și sucuri.

Cu toate acestea, dietele de detoxifiere care implică perioade lungi de post sau restricții extreme de calorii, utilizarea suplimentelor pe bază de plante sau practici precum clismele pot duce la efecte secundare periculoase și pot avea consecințe pe termen lung asupra sănătății.

Chiar dacă majoritatea dietelor de detoxifiere sunt inutile, acest lucru nu înseamnă că alimentele pe care o persoană alege să le consume nu afectează sistemul de detoxifiere al organismului.

Unele dovezi sugerează, de asemenea, că postul poate ajuta la promovarea sănătății ficatului, care este principalul loc de detoxifiere, precum și la îmbunătățirea funcției enzimatice implicate în detoxifiere.

Chiar dacă cercetările arată că anumite suplimente, cum ar fi N-acetil cisteină (NAC), și alimente specifice, inclusiv legume crucifere, poate fi benefice sistemului de detoxifiere natural al organismului, cel mai simplu mod de a promova sănătatea generală și de a sprijini organele implicate în detoxifiere este de a urma o dietă bogată în nutrienți, bogată în proteine, fructe și legume.
kitunghii.ro


Trimiteți un comentariu