KETODAR șampon păreri forumuri ketokonazol 2% pentru dermatita seboreică și mătreață

Să ne facem o părere despre șamponul Ketodar Sampon 2%, un șampon cu ketokonazol 2% tratament pentru dermatită seboreică și mătreață apreciat pozitiv pe forumurile cu topicuri de discuție axate pe subiecte precum Ketodar sampon dermatita seboreica, Ketodar sampon prospect, Unde gasesc sampon dan free. Ketorol cel mai bun sampon antifungic, Ketodar tei sampon dermatita seboreica catena

Potrivit informațiilor din prospect, Ketodar Sampon contine ketoconazol (concentratie 2%) si are o formula special conceputa impotriva matretii grase/uscate cu prurit si descuamarea scalpului, cu efect inca de la prima spalare.

Ketodar șampon este indicat pentru tratamentul si profilaxia infectiilor in care este implicat Pytirosporum, precum Pytiriasis versicolor (localizat), dermatita seboreica si Pytiriasis capitis (matreata).

Compozitie: Ketodar sampon contine un agent antifungic sintetic cu spectru larg de activitate, ketokonazol 2%. 

ketodar sampon 2% pareri forum tratament dermatita seboreica bun

Fiecare 1 mg contine ca și substanță activă 20 mg ketokonazol.

Mod corect de folosire șampon Ketodar

Aria de piele sau par afectata se spala cu Ketodar sampon 2% si acesta este lasat sa actioneze 3-5 minute inainte de clatire.

Ca și tratament:
 
• Pytiriasis versicolor - o data pe zi, timp de 5 zile
• Dermatita seboreica si Pytiriasis capitis - de doua ori pe saptamana, 2-4 saptamani.
• Profilaxie: Pytiriasis versicolor - inainte de venirea verii, o singura cura, o data pe zi, timp de 3 zile
• Dermatita seboreica si Pytiriasis capitis - o data pe saptamana sau la 2 saptamani.


Contraindicatii și posibile reacții adverse

Ketodar sampon este contraindicat persoanelor cu sensibilitate cunoscuta la ketokonazol sau la alt ingredient din compozitia produsului.

Aplicarea topica a Ketodar sampon 2% este, in general bine tolerata. 

Ca si in cazul altor sampoane, pot aparea senzatie de arsura locala, prurit, iritatie si par gras/uscat, dar sunt rare in timpul utilizarii Ketodar sampon 2%. 

In cazuri rare, mai ales la pacientii cu par agresat chimic sau par incaruntit, s-a observat o decolorare a parului.

Pentru a preveni efectul de rebound dupa intreruperea aplicarii prelungite a corticosteroizilor topici se recomanda continuarea aplicării acestora împreună cu Ketodar sampon 2% si reducerea progresiva a dozei steroizilor pe parcursul a 2-3 săptămâni

Dermatita seboreica si matreata sunt frecvent asociate cu căderea parului, si acest efect s-a observat, rar, la utilizarea Ketodar sampon 2%.
kitunghii.ro


Trimiteți un comentariu