Vigantoletten 1000 păreri forumuri unde găsesc. Rezumat prospect.

Să ne facem o părere despre Vigantoletten 1000 comprimate cu Vitamina D3 (colecalciferol) supliment apreciat pozitiv pe forumurile despre suplimente înlocuitor Vigantoletten pentru tratamentul rahitismului, osteomalacie și osteoporoză.

Vigantoletten 1000 indicații, mod de administrare, reacții adverse și contraindicații


Potrivit prospectului, Vigantoletten 1000 UI, 30 comprimate, Merck este un supliment care are următoarele indicații terapeutice

- tratament profilactic in cazul in care exista un risc crescut de hipovitaminoza D;

- tratament profilactic al simptomelor datorate absortiei digestive deficitare a vitaminei D (de ex. boli cronice intestinale, ciroza biliara, rezectie gastrointestinala);

- tratament al rahitismului si osteomalaciei determinate de deficitul de vitamina D;

vigantoletten-1000 pareri forumuri unde gasesc

- tratament de intretinere in osteoporoza.

Contraindicatii Vigantoletten 1000

-   hipersensibilitate la vitamina D sau la oricare dintre excipientii produsului;

-     hipercalcemie;

-   hipercalciurie;

-   calculi renali prezenti sau in antecedente;

-   imobilizare prelungita.

In cazul unei doze care depaseste 1000 UI vitamina D3 sau in cazul utilizarii prelungite a vitaminei D3, trebuie monitorizate valorile calcemiei si calciuriei.

Se recomanda prudenta in caz de sarcoidoza si in timpul sarcinii.

Vigantol Oil nu influienteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reacții adverse Vigantoletten 1000

Reactiile adverse pot sa apara in special in conditiile supradozajului manifestat prin hipercalcemie. 

In functie de doza si de durata tratamentului, poate sa apara hipercalcemie severa si  persistenta,  cu  manifestari  acute  (aritmii  cardiace,  greata,  varsaturi,  simptome  psihice, tulburari de constienta) sau cronice (poliurie, polidipsie, inapetenta, pierdere in greutate, formare de calculi renali, nefrocalcinoza, calcificare extraosoasa). In cazuri izolate, evolutia acestor fenomene a fost fatala.

Mod de administrare Vigantoletten 1000

Tratament al rahitismului si osteomalaciei determinate de deficitul de vitamina D: doza recomandata este de 1000 – 5000 UI vitamina D3 (2 – 10 comprimate Vigantoletten 500)  pe zi. Durata tratamentului va fi de 1 an.

Tratament de intretinere in osteoporoza: se administreazã 1000 – 3000 UI vitamina D3  (2 – 6 comprimate Vigantoletten 500) pe zi.

Tratament profilactic in afectiunile in care exista un risc crescut de hipovitaminoza D: se administreaza 500 – 1000 UI vitamina D3 (1 – 2 comprimate Vigantoletten 500)  pe zi.

Tratament profilactic al simptomelor datorate absortiei digestive deficitare a vitaminei D: se administreaza 3000 – 5000 UI vitamina D3 (6 – 10 comprimate Vigantoletten 500) pe zi.

Daca este necesara o doza mai mare, se recomanda administrarea altor forme de dozare cu o concentratie mai mare. Valorile calcemiei si calciuriei trebuie controlate la inceput la fiecare 4-6 saptamani, iar mai tarziu la fiecare   3-6 luni, iar doza trebuie adaptata in functie de acesti parametri.

In special la copii sub 6 ani comprimatele se vor administra dupa dizolvare intr-o lingurita de apa.

Compozitie Vigantoletten 1000 

Un comprimat contine colecalciferol 0,0125 mg (500 UI vitamina D3) si excipienti:

-Concentrat pulbere*: DL-alfa-tocoferol, ulei de soia partial dehidrogenat, gelatina bovina hidrolizata, zaharoza, amidon de porumb)

-Dioxid de siliciu coloidal anhidru, tristearat de glicerina, celuloza microcristalina, talc, amidonglicolat de sodiu tip C, amidon de porumb, manitol
kitunghii.ro


Trimiteți un comentariu