Păreri PADUDEN Răceală si Gripă forumuri Nurofen răceală si gripă înlocuitor. Reacții adverse.

Pe forumurile analizate, părerea este ca PADUDEN Răceală si Gripa este un bun si mult mai ieftin inlocuitor pentru Nurofen răceală si gripa, la fel desigur ca si medicamentul Ibusinus raceala si gripa.

Opiniile cumpărătorilor despre PADUDEN Raceala si Gripa exprima incerederea si multumirea acestora in proprietățile terapeutice si a beneficiilor acestui medicament eliberat fara reteta in farmacii.

Ce este și pentru ce se folosește Paduden Raceală și Gripă

Paduden raceala si gripa contine doua substante active: 

1) Ibuprofen, care are acţiune antiinflamatoare, analgezică şi antipiretică (scade febra).

2) Clorhidrat de pseudoefedrină, care are acţiune decongestionantă pentru căile respiratorii superioare şi sinusuri.

pareri_forum__paduden-raceala-si-gripa-200mg30mg

Proprietăți terapeutice Paduden Raceală și Gripă

Antiinflamator, analgezic, antipiretic şi decongestionant pentru căile respiratorii superioare şi sinusuri.

Se recomandă a fi utilizat în cazurile în care este necesară atât acţiunea antiinflamatoare / analgezică/ antipiretică a ibuprofenului, cât şi acţiunea decongestionantă a clorhidratului de pseudoefedrină.

Pseudoefedrina este un stereoizomer al efedrinei cu actiune similara cu aceasta, dar cu efecte la nivelul SNC si de crestere a TA mai reduse. Determina vasoconstrictie locala cu efect decongestionant nazal si de drenaj sinusal. Se absoarbe bine la nivelul tractului digestiv si se elimina in cea mai mare parte nemetabolizata prin urina.

Mod de administrare

• Adulţi:

Doza iniţială recomandată este de 1-2 comprimate filmate. Dacă este necesar tratamentul se va continua cu 1 sau 2 comprimate filmate la 4-6 ore.

Doza maximă recomandată este de 6 comprimate filmate în 24 de ore (1200 mg ibuprofen).

• Copii cu vârsta sub 12 ani:

Nu se administrează copiilor sub 12 ani şi greutatea sub 40 kg.

Reacții adverse Paduden Răceală și Gripă

Cele mai frecvente reacţii adverse observate sunt de natură gastro-intestinală.

Pot apărea ulcere gastroduodenale, perforaţie sau hemoragie gastro-intestinală, uneori letală, în special la vârstnici au fost raportate greaţă, vărsături, diaree, flatulenţă, constipaţie, dispepsie, durere abdominală, melenă, hematemeză, stomatită ulcerativă, exacerbarea colitei şi bolii Crohn.

Gastrita a fost observată mai puţin frecvent. Riscul de apariţie a hemoragiilor gastro-intestinale depinde de doză şi de durata tratamentului. Au fost raportate în tratamentul cu AINS: edeme, hipertensiune arterială şi insuficienţă cardiacă.

Studiile clinice sugerează că utilizarea ibuprofenului, în special în doze mari (2400 mg pe zi) poate fi asociată cu o uşoară creştere a riscului de apariţie a unor evenimente trombotice arteriale (de exemplu infarct miocardic sau accident vascular cerebral) 
noriel.ro