Păreri beneficii PEPTIDE Ingredientul cosmetic magic pentru o piele întinsă și sănătoasă.

Wiki: Peptide - auzim multe despre ele, dar ce fac de fapt pentru piele? Și chiar merită să le încorporezi în regimul tău de îngrijire a pielii?


Există o mulțime de cercetări recente care arată că unele peptide (purtător și semnal), pot strânge pielea slăbită, pot repara bariera pielii, pot îmbunătăți fermitatea, elasticitatea și claritatea, netezi rugozitatea și pot atenua ridurile

Peptidele sunt lanțuri scurte de aminoacizi și elementele constitutive ale proteinelor (cum ar fi colagenul , elastina și cheratina, care sunt responsabile pentru textură, tonus, elasticitate și fermitate), care sunt cruciale pentru funcția și aspectul pielii.

Peptidele pot stimula organismul să genereze colagen și elastină, două proteine ​​care sunt implicate în menținerea structurii pielii, oferind un aspect ferm, plin și neted.

Pe măsură ce îmbătrânim, cantitatea de colagen și elastină produsă de organism scade treptat.
Aplicarea consecventă a peptidelor pe piele poate ajuta la stimularea producției la o rată mai mare a colagenului li elastinului.

Diferite tipuri de peptide au efecte diferite asupra pielii.

Peptidele se îmaprt în patru mari categorii - semnal, purtător, inhibitor enzimatic și neurotransmițător.

Fiecare dintre tipurile din aceste categorii funcționează în moduri diferite pe piele. Multe produse cosmetice combină, de asemenea, mai multe peptide într-o singură formulă.

Peptidele semnal stimulează organismul să genereze mai mult colagen și elastină; peptidele purtătoare pot ajuta la vindecarea rănilor; peptidele inhibitoare ale enzimei sunt comercializate pentru descompunerea colagenului; iar peptidele neurotransmițătoare sunt utilizate pentru netezirea aspectul liniilor și ridurilor tenului.

Însă... nu există suficiente dovezi că inhibitorul enzimei și peptidele neurotransmițătoare sunt eficiente în situațiile din viața reală, așa că dermatologii recomandă să căutați formulări cosmetice care să conțină peptide semnal și purtătoare.

Cuprul este cel mai frecvent exemplu de peptidă purtătoare (ajută la vindecarea rănilor), în timp ce peptidele de semnalizare includ carnozină și n-acetilcarnosină, multe tripeptide palmitoil și majoritatea tetrapeptidelor și hexapeptidelor.

Deși nu vă puteți baza doar pe peptide pentru a ajuta la diminuarea liniilor fine și a ridurilor pielii, merită să le folosiți în mod consecvent ca parte a unei rutine de îngrijire cosmetică.
noriel.ro