PETRICA MATU STOIAN a murit in spital. Biografie, vârstă, cauzele morții.

Wiki tragic: Petrică Mîțu Stoian (varsta 61 de ani) a murit. Artistul era internat la terapie intensivă la Spitalul de Urgență Reșița, după ce i s-ar fi făcut rău în timp ce se afla în tratament post Covid la o clinică privată din Caraș Severin. Potrivit directorul medical SJU Reșița, artistul ar fi fost vaccinat împotriva Covid-19.

Potrivit directorului medical SJU Reșița, starea de sănătate a artistului Petrică Mîțu Stoian nu era bună, solicitarea la ambulanță fiind făcută pentru tuse cu sânge.

Potrivit medicilor, când a ajuns la spitalul din Reșița, Petrică Mâțu Stoian se afla într-un șoc septic ceea ce înseamnă că organele îi erau foarte afectate și cedau rând pe rând. Artistul a fost intubat pentru că nu a suportat mască de oxigen, iar în urmă cu câteva minute a decedat pe secția de ATI la Reșița. 

Medicul care l-a tratat a spus că s-a încercat conectarea lui Petrică Mîțu Stoian la o mască de oxigen, însă nu a suportat-o, așa că a fost intubat.

wiki petrica matu stoian de ce a murit biografie varsta

Întrebat de reporteri dacă Petrică Mîțu Stoian ar fi fost vaccinat împotriva Covid, medicul Cosmin Librimir a răspuns: ”Din ce știu eu era vaccinat. Cred ca da”.

Wiki biografie PETRICA MATU STOIAN 

Petrică Mîțu Stoian s-a născut pe data de 18 septembrie 1960, în Izverna - Plaiul Cloșanilor, din județul Mehedinți. 

După ce și-a făcut debutul la cunoscuta emisiune Tezaur Folcloric, fiind descoperit chiar de renumita Mărioara Murărescu, Petrică Mițu Stoian a participat la numeroase festivaluri de folclor si a luat numeroase premii.

Din anul 1995, Petrică Mîțu Stoian era angajat al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu. 

Cântecele lui Petrica Matu Stoian sunt adresate omului de rând, sunt cântece de veselie, tradiții de nuntă sau de înmormantare, și doine populare transmise din generație în generație.