TINCTURA de PELIN păreri forum beneficii și contraindicații și mod de administrare

Trimiteți un comentariu
Tinctura de pelin preparare ➣ Tinctura de pelin păreri beneficii ➣ Ceai de pelin forum contraindicatii ➣ Ceai de pelin pentru rani deschise ➣ Ulei esențial de pelin preparare ➣ Ceai de pelin pentru stomac ➣ Spalaturi cu ceai de pelin

Să ne facem o părere despre beneficiile pelinului, ca și plantă medicinală, pentru starea de sănătate a întregului nostru organism.

Pelinul alb (Artemisia absinthium) este o planta medicinala cu multiple intrebuintari si cu multe beneficii. 

Tinctura de pelin beneficii și proprietăți terapeutice

• Tratează afecțiunile gastrointestinale Pelinul este recomandat adesea pentru problemele digestive, în special pentru viermii intestinali și bacteriile dăunătoare. 

• Consumul de ceai de pelin tratează balonarea, indigestia, arsurile gastrice, formele ușoare de gastrită, dar poate fi și un adjuvant în tratamentul hepatitei și icterului.

pareri tnctura de pelin forum beneficii si contraindicatii

• Ameliorează tusea Consumat cu regularitate, ceaiul de pelin poate vindeca tusea apăsătoare provocată de bronșită ori pneumonie. În combinație cu mierea, poți scăpa și de iritațiile din gât produse de crizele de tuse. 

• Vindecă leziunile de la nivelul pielii Comprese de ceai de pelin aplicate pe piele, pe răni sau arsuri, curăță în profunzime, grăbesc vindecarea și previn infectarea rănilor. 

• Previne apariția cancerului de esofag Datorită proprietăților anitumorale, ceaiul de pelin poate fi consumat drept adjuvant în cazurile de cancer de esofag. 

• Are proprietăți diuretice Ceaiul de pelin este un diuretic natural, stimulează urinarea, cea mai bună modalitate de a elimina toxinele. 

• Curăță rinichii și vezica urinară și reduce apariția infecțiilor. Alte beneficii ale ceaiului de pelin Calmează durerile menstruale; 

• Îmbunătățește digestia; Reduce stările de depresie și anxietate; Întărește sistemul imunitar; Ajută în reglarea glicemiei; 

• Ajută în pierderea în greutate; Tratează insomnia; Tratează retenția de apă. Eficient în tratarea bolii Crohn; Tratează hemoroizii; Vindecă tuberculoza.

Pelinul poate fi utilizat si sub forma de ulei esential

Pelinul alb sau Artemisia absinthium poate fi preparat si sub forma unui ulei esential, cu multe efecte benefice. 

In multe culturi din lume, pelinul este o planta extrem de eficienta in calmarea aspectelor dureroase ale echimozelor (vanatailor).

Studiile au aratat ca uleiul esential si extractul apos de pelin alb (Artemisia absinthium) prezinta efecte antiinflamatoare semnificative si efecte antinociceptive, in cazul animalelor de laborator, la dozele investigate. 

Rezultatele cercetarii sugereaza ca uleiul esential si extractul apos de pelin au un efect in inhibarea durerii. In plus, cercetatorii au concluzionat ca uleiul esential de pelin a prezentat o activitate analgezica si o activitate antiinflamatoare mai pronuntata, in comparatie cu extractul apos.

Atentie: uleiul esential de pelin poate fi extrem de iritant pentru piele. Cand folosesti ulei esențial de pelin - in cazul in care ti l-a prescris medicul fitoterapeut, urmareste cu atentie sa vezi daca apare o reactie sau o iritatie pe piele. 

Incepe cu 1-2 picaturi de ulei esential de pelin, diluat in 29 ml de ulei purtator, inainte de a creste cantitatea la 5 picaturi.

Contraindicații tinctura de pelin

Persoanele care sufera de afectiuni renale si cele care au crize convulsive (inclusiv cele care sunt diagnosticate cu epilepsie) ar trebui sa evite pelinul. 

La unii pacienti, uleiul de pelin ar putea cauza insuficienta renala, iar in alte situatii, din cauza continutului de tujon, s-ar putea declansa crizele/convulsiile. 

Pelinul poate creste riscul de crize convulsive mai ales la persoanele care au o predispozitie mai mare catre acestea.


Trimiteți un comentariu