Cea mai buna PIFTIE de porc. Piftie de porc reteta clasica cu și fără usturoi. RĂCITURĂ de porc ingrediente

Este vremea Crăciunului, iar de pe masa românilor nu poate lipsi tradiționala PIFTIE - RĂCITURĂ. 

Acum sunt la mare căutare pe blogurile de rețete culinare subiecte și informații despre:

Cea mai buna piftie de porc
Piftie de porc reteta clasica
Piftie de porc ardeleneasca
Racituri de porc cu usturoi
Piftie de porc gina bradea
Reteta piftie de porc cu gelatina
Cea mai buna reteta de piftie
Cea mai buna piftie de porc
Reteta piftie de porc cu gelatina
Piftie de curcan cu usturoi
Racituri de porc cu usturoi
Piftie din rasol de porc
Reteta piftie de porc jamila cuisine
Racitura de porc ingrediente

Cea mai buna piftie de porc reteta clasica

Desigur lista s-ar putea lungi cu zeci de alte topicuri care suscita curiozitate legată de cele mai bune rețete de piftie de porc, de curcan și chiar de pește. 

Da... există și răcitura de pește, ideală pentru cei care caută o alternativă mai sănătoasă la clasica piftie de porc clasică sau reinterpretată modern pe care să o pună pe masa de Crăciun.

Reteta de piftie de pește simplă și delicioasă din crap

Peștele se curăță fără să se îndepărteze coada, capul și înotătoarele, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu sare și foi de dafin, spumându-se de câte ori este nevoie. 

Când peștele este fiert, se scoate într-un castron platou adânc, lăsându-se capul de crap să fiarbă în continuare la foc moderat, până când supa scade și devine gelatinoasă. 

Se adaugă usturoiul pisat, se drege cu un albuș de ou bătut spumă, se strecoară și se toarnă peste pește și se păstrează la rece până se întărește.

Si nu în ultimul rând rețeta clasică de piftie de porc fără gelatină la plic

INGREDIENTE

6 buc -  picioare de porc (partea de la ultima articulaţie în jos) 
1 - ciolan de porc proaspăt 
4 - morcovi mari 
3 -  foi de dafin 
2 -  cepe 
1 - căpăţână de usturoi 
piper boabe şi sare

MOD DE PREPARARE

Într-o oală, punem carnea de porc la fiert în aproximativ 8 litri de apă rece. Fierbem la foc mic, cu spumiera la îndemână pentru a păstra supa clară timp de 2,5 ore sau până când vedeţi carnea că se desprinde de pe os. 

Acum, o lăsăm la răcit pâna a doua zi ca să putem s-o degresăm. Dacă ne grăbim, putem s-o degresăm în timpul fierberi sau dacă ne place grăsimea, e în regulă. 

Continuăm prin a adăuga ceapa spălată, cu tot cu coajă pentru a colora plăcut aspicul, morcovii tăiaţi rondele dar curățați, foile de dafin şi boabele de piper, după care se mai fierbe aproximativ 20 de minute. 

Curățăm şi pisăm usturoiul, după care îl adăugăm în supă. Scoatem carnea şi o lăsăm la răcit. Strecurăm supa şi o asezonăm cu sare. Acum vom desface carnea şi o vom aranja în vase mici pentru porţii individuale sau în vase mai mari. Turnăm aspicul peste carne şi o lăsăm la rece până se coaguleaza.
noriel.ro