Treceți la conținutul principal

COSMETICE care nu funcționează bine. Tratamente Cosmetice inutile pe care să le eviți.

Iată câteva produse cosmetice de îngrijire a pielii care ar putea să NU funcționeze. Tratamente cosmetice inutile care vă pot dăuna decât să vă facă bine.

1) Scrub-urile pentru față

Fața ta elimină celulele moarte de la sine. Dacă exfoliați în fiecare zi, puteți îndepărta straturile de umiditate naturală. Asta vă poate usca pielea. Scruburile dure îți pot irita și pielea, mai ales dacă este sensibilă sau ai acnee.

Încearcă în schimb: folosește degetele pentru a aplica un produs de curățare fără parfum, ulei și alcool. Spălați-vă fața cu apă călduță și uscați. Pune o cremă hidratantă cât timp pielea este încă umedă.

2) Uleiuri naturale pentru acnee

Untul de cacao, untul de shea și uleiul de cocos pot fi buni hidratanți. Dar sunt pe bază de ulei, ceea ce înseamnă că poate nu doriți să le folosiți pe față. Îți pot înfunda porii. Dacă tamponați cu ulei pe coșuri, acestea se pot înrăutăți.

wiki forum tratamente cosmetice inutile care nu functioneaza

Încearcă acest lucru în schimb: poți să-ți tratezi coșurile cu peroxid de benzoil sau acid salicilic. Dacă acneea ta este mai severă, discută cu dermatologul despre retinoizi, antibiotice și terapia hormonală.

3) Crema de ochi pentru cearcăne și ochi umflați

Cele cu vitamina C sau hidrochinonă pot lumina pigmentul de sub ochi. (Folosiți hidrochinonă sau agenți de albire numai dacă medicul dumneavoastră vă spune acest lucru.) Dar acest lucru nu va ușura cercurile întunecate din vasele de sânge vizibile. Pielea de sub ochi este subțire. Este posibil să observați mai mult o nuanță albăstruie pe măsură ce înaintați în vârstă. Se poate întâmpla și dacă aveți alergii sau sunteți deshidratat.

Încearcă asta în schimb: bea apă și tratează alergiile. Discutați cu dermatologul dumneavoastră pentru mai mult ajutor.

4) Măștile de față cu cărbune activat

Cărbunele activat poate absorbi otrăvurile sau medicamentele în stomac. Dar cercetările sunt limitate asupra modului în care cărbunele vă poate ajuta pielea. Unele produse, cum ar fi peelingurile pentru față, pot avea chiar ingrediente dăunătoare. Testați întotdeauna mai întâi o mică parte a corpului.

Încearcă asta în schimb: poți scăpa de murdărie și bacterii prin simpla spălare a feței cu apă și un demachiant delicat.

5) Lotiune anticelulitica

Lotiunea este o crema hidratanta care iti poate hidrata pielea. Acest lucru îl poate face să arate mai fin. 

Un produs anticelulitic cu cofeină poate strânge suprafața pielii pentru puțin timp. Acest lucru vă poate face celulita mai greu de văzut, dar nu scapă de ea. Loțiunea nu poate ajunge suficient de adânc sub piele pentru a-ți sparge grăsimea.

Încercați acest lucru: discutați cu medicul dermatolog. Există tratamente care vă pot face celulita mai puțin vizibilă.

6) Oțetul de mere pentru a elimina alunițele

Oțetul de mere este acid. Dacă îl folosiți pentru a îndepărta o aluniță, vă poate deteriora pielea și vă poate arde sau cicatrici. S-ar putea să nu fie bun nici pentru eczeme .

Un mic studiu a arătat că așezarea într-o baie diluată cu oțet de mere vă poate irita pielea dacă aveți eczeme.

Încercați acest lucru: dacă doriți să eliminați o aluniță, consultați un dermatolog. Dacă aveți eczeme, consultați-vă medicul. Au mai multe opțiuni care o pot trata.
MAI POTI CITI