Despre 5 uleiuri esențiale, beneficiile lor și cum să le folosești cel mai bine

Trimiteți un comentariu
Uleiurile esențiale sunt fantastice, au multe beneficii, problema constă în modul în care oamenii le folosesc.

Iată informații despre 11 uleiuri esențiale, beneficiile lor și cum să le folosești cel mai bine.

Ce sunt uleiurile esențiale și pentru ce se folosesc


Uleiurile esențiale sunt extracte concentrate de plante.

„Plantele sunt făcute din materiale structurale și fitochimice. Aceste substanțe chimice au proprietăți care nu numai că beneficiază de plante, ci și de oameni”, explică dr. Lin.

Este nevoie de o cantitate imensă de material vegetal pentru a face uleiuri esențiale, ceea ce poate face unele dintre ele scumpe. De exemplu:

Aproximativ 250 de kilograme de floare de lavandă fac 1 kilogram de ulei esențial de lavandă.

Deoarece este nevoie de atât de mult din plantă pentru a face un ulei esențial, este un medicament botanic puternic.

cele mai bune uleiuri esentiale beneficii si cum sa le folosesti

Beneficiile uleiurilor esențiale


Uleiurile esențiale pot fi folosite în aromoterapie, un fel de medicament complementar care folosește mirosul pentru a-ți îmbunătăți sănătatea sau aplicate local pe piele.

Studiile au arătat că uleiurile esențiale pot ajuta:

Îmbunătățiți starea de spirit .
Îmbunătățiți performanța la locul de muncă prin reducerea stresului și atenție sporită.
Îmbunătățiți somnul.
Ucide bacteriile, ciupercile și virușii.
Reduce anxietatea și durerea .
Reduce inflamația.
Reduce greața.
Alina durerile de cap.

1) Uleiul esențial de lavanda beneficii

Încercați să îl adăugați într-o baie sau un difuzor ca aromoterapie, să îl adăugați în apă pentru a face un spray de cameră sau un spray de corp sau să îl combinați cu un ulei de bază pentru a face ulei de corp.

Lavanda poate ajuta la stres, durere și  somn .

Au existat, de asemenea, studii care arată că utilizarea uleiului de lavandă (și a uleiului de arbore de ceai) poate perturba hormonii la băieții tineri.

2) Ulei esențial de arbore de ceai beneficii

Majoritatea oamenilor folosesc  uleiul de arbore de ceai ca antiseptic, antimicrobian sau antifungic . 

De asemenea, îl puteți folosi pentru a ajuta cu:

• Acnee. Luați un tampon de vată și scufundați-l în ulei esențial de arbore de ceai. Apoi, aplicați-o direct pe acnee – aceasta este o excepție în care nu trebuie să o diluați. Poate  ajuta la rezolvarea mai rapidă a acneei .

• Picior de atlet și pecingine. Diluați-l cu un ulei purtător (o bază sau ulei vegetal, cum ar fi uleiul de cocos sau de jojoba, care ajută la diluarea uleiurilor esențiale) și puneți amestecul pe pielea afectată.
O notă de precauție: deoarece uleiul de arbore de ceai poate fi neurotoxic nu ar trebui să-l difuzați dacă aveți copii mici sau animale acasă.

3) Ulei de tămâie beneficii

Cunoscută ca „regele uleiurilor”, tămâia poate ajuta la inflamație , starea de spirit și somnul. Studiile au arătat că poate îmbunătăți, de asemenea, astmul și ar putea preveni bolile gingiilor.

Uleiul de tămâie are un miros lemnos, picant și poate fi folosit ca aromoterapie și poate fi găsit în cremele pentru piele. Asigurați-vă că diluați uleiul de tămâie înainte de a-l aplica pe piele.

4) Ulei esențial de eucalipt

Eucaliptul este un ulei esențial grozav de avut la îndemână în timpul sezonului rece. Calmează nasul înfundat prin deschiderea căilor nazale, astfel încât să puteți respira mai ușor. (Uleiul de mentă poate ajuta și în acest sens.)

De asemenea, poate ameliora durerea și poate lupta împotriva virusului herpes simplex datorită proprietăților sale antimicrobiene și antiinflamatorii.

Luați măsuri de precauție atunci când utilizați ulei de eucalipt, asigurându-vă că îl diluați înainte de a aplica local. Nu trebuie ingerat si poate avea efecte secundare periculoase asupra copiilor si animalelor de companie.

5) Uleiul esențial de lemongrass

Uleiul de lemongrass are un parfum puternic de citrice și este cunoscut pentru a ajuta la ameliorarea stresului, anxietății și depresiei.

Proprietățile sale antibacteriene îl fac un bun remediu natural pentru vindecarea rănilor și uciderea bacteriilor . S-a demonstrat că previne creșterea ciupercilor găsite în piciorul atletului, pecingine și mâncărime. 

Un studiu a constatat că utilizarea uleiului de lemongrass poate ajuta la reducerea zahărului din sânge la cei cu diabet zaharat de tip 2.

Asigurați-vă că utilizați un ulei purtător înainte de a aplica pe piele uleiul de lemongrass.

Cum să folosiți uleiurile esențiale


a) Difuzați-le - Puteți difuza uleiuri esențiale, care este un tip de aromoterapie. Amesteca uleiurile esentiale si apa intr-un difuzor de uleiuri esentiale si porneste magia. 

Un difuzor este un dispozitiv care dispersează particule minuscule de ulei în cameră, astfel încât să le puteți respira. Urmați instrucțiunile difuzorului pentru raportul corect ulei-apă.

b) Alte metode de aromoterapie includ:

Modul de modă veche.  Respirați adânc aroma după deschiderea sticlei.

Evaporare uscată.  Pune câteva picături de ulei esențial pe o minge de bumbac și miroși aroma pe măsură ce se dispersează.

Inhalarea aburului. Pune câteva picături de ulei esențial într-un vas cu apă fierbinte. Pune-ți capul peste vas, un prosop peste cap și inspiră aburul.


Trimiteți un comentariu