În acest articol veți găsi informații despre: Contraindicatii scortisoara, Scortisoara beneficii diabet, Mananca o lingura de scortisoara, Capsule scortisoara beneficii, Apa cu scortisoara beneficii, Ceai de scortisoara pret, Scortisoara ceylon beneficii,
1) Scorțișoara scade nivelul zahărului din sânge și are un efect puternic anti-diabetic
Scorțișoara este bine cunoscută pentru proprietățile sale de scădere a zahărului din sânge .
În afară de efectele benefice asupra rezistenței la insulină, scorțișoara poate scădea zahărul din sânge prin alte câteva mecanisme.
În primul rând, s-a dovedit că scorțișoară scade cantitatea de glucoză care intră în sânge după masă.
Face acest lucru interferând cu numeroase enzime digestive, ceea ce încetinește descompunerea carbohidraților în tractul digestiv.
În al doilea rând, un compus din scorțișoară poate acționa asupra celulelor imitând insulina.
Acest lucru îmbunătățește considerabil absorbția de glucoză de către celule, deși acționează mult mai lent decât insulina în sine.
Numeroase studii pe oameni au confirmat efectele antidiabetice ale scorțișoarei, arătând că aceasta poate scădea nivelul zahărului din sânge cu 10-29% .
2) Scorțișoara poate proteja împotriva cancerului
Cancerul este o boală gravă, caracterizată prin creșterea necontrolată a celulelor.
Scorțișoara a fost studiată pe scară largă pentru utilizarea potențială în prevenirea și tratamentul cancerului.
În general, dovezile se limitează la studii pe eprubetă și pe animale, care sugerează că extractele de scorțișoară pot proteja împotriva cancerului.
Acționează prin reducerea creșterii celulelor canceroase și a formării vaselor de sânge în tumori și pare a fi toxic pentru celulele canceroase, provocând moartea celulelor.
Un studiu pe șoareci cu cancer de colon a arătat că scorțișoara este un activator puternic al enzimelor de detoxifiere din colon, protejând împotriva creșterii ulterioare a cancerului.
3) Scorțișoara ajută la combaterea infecțiilor bacteriene și fungice
Cinnamaldehida, una dintre principalele componente active ale scorțișoarei, poate ajuta la combaterea diferitelor tipuri de infecții.
S-a demonstrat că uleiul de scorțișoară tratează eficient infecțiile tractului respirator cauzate de ciuperci.
De asemenea, poate inhiba creșterea anumitor bacterii, inclusiv Listeria și Salmonella.
Efectele antimicrobiene ale scorțișoarei pot ajuta, de asemenea, la prevenirea cariilor dentare și la reducerea respirației urât mirositoare.
4) Scorțișoara poate reduce riscul de boli de inimă
Scorțișoara a fost asociată cu un risc redus de boli de inimă, cea mai frecventă cauză de deces prematur la nivel mondial.
La persoanele cu diabet zaharat de tip 2, 1 gram sau aproximativ o jumătate de linguriță de scorțișoară pe zi s-a dovedit a avea efecte benefice asupra markerilor din sânge.
Reduce nivelul de colesterol total, colesterolul „rău” LDL și trigliceridele , în timp ce colesterolul „bun” HDL rămâne stabil.
Mai recent, un mare studiu de revizuire a concluzionat că o doză de scorțișoară de doar 120 mg pe zi poate avea aceste efecte. În acest studiu, scorțișoara a crescut, de asemenea, nivelul „bun” de colesterol HDL.
Este mai bine să folosiți Ceylon („Scorțișoară adevărată”)
Nu toată scorțișoara este creată la fel.
Soiul Cassia conține cantități semnificative de compus numit cumarină, despre care se crede că este dăunător în doze mari.
Toată scorțișoara ar trebui să aibă beneficii pentru sănătate, dar Cassia poate cauza probleme în doze mari din cauza conținutului de cumarină.
Ceylon („adevărată” scorțișoară) este mult mai bună în acest sens, iar studiile arată că are mult mai puțin cumarină decât soiul Cassia.
Trimiteți un comentariu
Trimiteți un comentariu