Câinii pot simți INTENȚIILE Oamenilor și nu Spiritele

Noile cercetări sugerează că majoritatea cățeiilor pot distinge între acțiunile intenționate și cele neintenționate la oameni. Și .... NU... câinii nu pot simți SPIRITELE!!!

Indiferent dacă câinii înțeleg cu adevărat intenția umană sau nu, câinii vor rămâne însoțitorii noștri iubitori 

Pe măsură ce se fac mai multe cercetări asupra legăturii dintre oameni și câini, mai multe motive pentru a fundamenta legătura noastră cu ei vor deveni mai clare. 

Un nou studiu publicat în jurnalu Scientific Reports , sugerează că deseori cîinii sunt capabili să distingă între acțiunile intenționate și cele neintenționate la oamenii cu care interacționează. 

Studiul, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Göttingen și de la Institutul Max Planck pentru Știința Istoriei Umane din Germania , se bazează pe „teoria minții” (TOM). Aceasta se referă la capacitatea de a înțelege dorințele, intențiile și convingerile celorlalți. 

studiu cateii pot sa simta intențiile oamenilor

Cercetarea TOM investighează modul în care atribuim stări mentale altora și modul în care le folosim pentru a explica și a prezice acțiunile celorlalți oameni. 

S-a dezbătut de multe ori dacă animalele, cum ar fi cimpanzeii, rudele cele mai apropiate ale omenirii, posedă această teorie a minții. 

Cercetătorii au descoperit că câinii posedă cel puțin unele elemente ale acestei capacități și sugerează că câinii pot recunoaște ceea ce ei numesc „intenție în acțiune” și pot înțelege starea psihologică a intenției unui om. 
noriel.ro