Înțelepciunea de a-ți iubi Dușmanul prin cultivarea Conștientizării conștiente

Cum să ne iubim dușmanii apelând la tehnica de conștientizării conștiente derivată din meditația MindFulness.

A fost o perioadă de furie, disperare și dezbinare. Inamicul este peste tot. Ar putea merita să ne oprim, doar pentru o clipă, pentru a fi curioși de prețul pe care îl plătim pentru a păstra ura.

Creierul este uimitor la identificarea potențialelor amenințări. Când ești atacat, exploziile hormonale te transformă într-un super-erou temporar, astfel încât să poți fugi ca naiba sau să ai grijă de durerea acută. 

În doze mici, acest cocktail de adrenalină, cortizol și alte o mie de ierburi și condimente vă poate menține în viață și vă poate ține puțin mai mult timp.

Cu toate acestea, atunci când sunt suprautilizați, acești hormoni sunt sursa unor probleme cronice de somn , dificultăți digestive, anxietate și funcționare deficitară a creierului.

meditatia mindfulness pentru a ne iubi dusmanii

Este demn de remarcat faptul că aceștia sunt hormonii pe care îi pornim atunci când vedem lumea ca pe dușmanul nostru.

Cum te face să te simți să te gândești la inamicul tău? Fixarea pe dușmanul tău te face să te simți puternic, sănătos și prezent? 

Ce observi în corpul tău când inamicul tău este aproape? Îți ții respirația, îți strângi maxilarul și oprești digestia?

Cultivarea conștientizării conștiente

A trăi cu conștientizare este o invitație de a apăra justiția socială și gestionarea mediului.

Înseamnă să recunoaștem unde ne duce corupția și să ne uităm cu curaj la propriile noastre convingeri, povești și orice altceva care blochează cea mai clară și mai largă viziune. 

De asemenea, este important să observați dacă utilizați toporul urii în timp ce vă imaginați că susțineți decența și corectitudinea.

Pe măsură ce cultivăm conștientizarea , devenim experți în a observa când este nevoie de sabie și când este nevoie de floari. 

Ne folosim săbiile în fermitatea noastră pentru a trece prin ignoranță. Săbiile noastre ne eliberează de torporul inacțiunii și a dezlegarii. 

Ne folosim săbiile pentru a acționa cu îndrăzneală și pentru a menține libertatea asupra propriei noastre ființe interioare. 

Cu prezență și încredere, știm când să ne înfuriem, când să alergăm, când să fim pregătiți, când să ne odihnim. Luăm măsuri după cum este necesar, fără a fi nevoie de inamic.

Suntem stimulați de înțelepciune.

Când simți că ești cucerit de certitudinea ta că celălalt este un monstru, verifică-ți intențiile . Dacă sunt pentru bunătate și claritate, dați un pas înapoi înainte de a vă trimite adversarii în iadul etern. 

Ceea ce îi încredințezi te afectează și pe tine. În schimb, alegeți o priveliște care aduce înțelegere și oportunitatea de a vă păstra echilibrul, energia și sfârâitul. 

Fii judicios cu energia ta, astfel încât să-ți poți servi cauza cu vitalitate și prezență.