Treceți la conținutul principal

TOP beneficii pentru sănătate ale DIETELOR VEGETARIENE

Wiki cele mai importante beneficii ale dietei vegetariene asupra starii de sanatate desmonstrate prin studii stiintifice

Dietele vegetariene sunt de obicei bogate în fibre și mai puține în calorii și grăsimi decât o dietă non-vegetariană. 

Mâncatul în acest fel, fie pentru câteva mese sau timp de mai multi de ani, poate fi benefic pentru sănătatea dumneavoastră în multe moduri, inclusiv:

Controlul greutății Urmând o dietă pe bază de plante, de obicei, veți consuma mai puține calorii (atâta timp cât nu schimbați carnea cu prea mulți carbohidrați simpli nesănătoși, cum ar fi pâinea albă și pastele). 

Studiile au descoperit că vegetarienii tind să aibă un indice de masă corporală (IMC) mai scăzut , în medie, în comparație cu non-vegetarienii. 

Ajutor pentru inimă Fără carne, dieta dumneavoastră va fi mai scăzută în grăsimi saturate și colesterol, ceea ce duce la reducerea riscului de boli de inimă . Vegetarienii tind să aibă niveluri mai scăzute de colesterol LDL „rău”.

dietele vegetariene beneficii sanatate pareri forum

Managementul hipertensiunii Consumul unei diete pe bază de plante poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale ridicate.

Va imbunătățiți răspunsul la insulină A deveni vegetarian nu va vindeca diabetul de tip 2, dar vă poate ajuta la stabilizarea zahărului din sânge și vă poate face corpul mai receptiv la insulină, atâta timp cât aveți o dietă echilibrată. De asemenea, ar putea reduce riscul altor complicații legate de diabetul de tip 2 .

Protecția împotriva cancerului Vegetarienii au rate mai mici de cancer decât nevegetarienii, ceea ce sugerează o asociere între respectarea unei diete pe bază de plante și un risc mai mic de anumite tipuri de cancer 

Risc mai scăzut de sindrom metabolic. Unele studii sugerează că persoanele care își umplu farfuriile cu plante tind să aibă, de asemenea, rate mai scăzute ale sindromului metabolic, un grup de factori de risc care vă pot crește riscul de afecțiuni cronice, inclusiv diabet de tip 2 și boli de inimă.

Toate aceste beneficii pentru sănătate se reduc la unul major: a fi vegetarian te poate ajuta să trăiești mai mult

Și cercetările arată că există o corelație între beneficiile pentru sănătate și cât de strictă urmează o dietă vegetariană, vegetarienii stricti (aka veganii) văd cele mai mari beneficii pentru sănătate, urmați de lacto-vegetarieni, pescatarii și non-vegetarienii.
MAI POTI CITI